Afbeelding
Foto: Pål Jansen

SUCCES VOOR DIENSTENCENTRUM LIEMPDE

De Kloosterhof gaat opnieuw verbouwen

PÅL JANSEN

De Kloosterhof in Liempde begint volgende week woensdag met de uitbreiding van de keuken. In november nog werd de verruimde eetzaal opgeleverd. Door meer activiteiten van organisaties als De Zonnebloem, Vrouwencontact en Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en het vaker aanbieden van warme maaltijden vinden steeds meer ouderen hun weg naar de Kloosterhof.

De afgelopen jaren bezochten flink meer ouderen dienstencentrum De Kloosterhof. In 2013 kwamen er zo'n 13.000 mensen, in 2016 bijna 17.000 bezoekers.

,,Ook de groepen worden steeds groter", vertelt bestuurslid Bert van Kemenade van Stichting Belangenbehartiging voor Ouderen in Liempde (BOL). ,,Laatst was er een activiteit van de KBO waar honderd mensen op afkwamen."

Veel van de ouderen die De Kloosterhof bezoeken, blijven tussen de middag voor een warme maaltijd. ,,Mensen die alleen zitten, kiezen toch vaker voor een vlugge hap. Hier krijgen zij verse en gevarieerde maaltijden uit een professionele keuken", aldus Van Kemenade.

,,Alle mensen zijn hier hartstikke tevreden over het eten", geeft gebouwbeheerder Willy van de Meerendonk aan. ,,We begonnen een aantal jaren geleden tussen de middag met één warme lunch per week. Dat werden er al snel drie en nu bieden we vijf lunches per week aan."

Van Kemenade: ,,Bovendien willen we in oktober ook 's avonds beginnen met één maaltijd per week."

DE VERBOUWING

In de huidige keuken is er echter te weinig ruimte om de drukte aan te kunnen, vertelt Van Kemenade. ,,Met zijn tweeën staat het hier eigenlijk al vol, maar regelmatig zijn er drie of vier vrijwilligers die helpen uitserveren." Van de Meerendonk vult aan: ,,Bovendien staat er normaal gesproken nog een au bain-marie-wagen.

Om serveerders voldoende ruimte te bieden en de vraag naar warme maaltijden aan te kunnen, wordt de keuken uitgebreid. Op 13 mei gaan vrijwilligers een muur eruit slopen waardoor de huidige opslagruimte erbij komt. Meubelmakerij Den Berg, die de originele keuken maakte, begint 16 mei met de aanpassingen.

Stichting BOL reserveerde geld voor de uitbreiding en krijgt schenkingen en parkeergelden van Velder. ,,Om de kosten laag te houden, doen we zoveel mogelijk zelf", zegt Van Kemenade.

FOTO ONDER: Willie van de Meerendonk (rechts) en Bert van Kemenade (links) in de nu nog krappe keuken van De Kloosterhof. (Foto: Pål Jansen).