Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MODELVLIEGTUIGCLUB OPENT SEIZOEN IN LENNISHEUVEL

Drones vliegen tussen de buien door...

Modelvliegtuigclub Boxtel trapte tijdens een gure Koningsdag haar vliegseizoen af. Dat deed ze op haar vliegveld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. Door het slechte weer kon er tot teleurstelling van de leden niet volop gevlogen worden. Tussen de buien en windvlagen door lieten ze hun drones en modelvliegtuigen het luchtruim verkennen.

Tijdens de aftrap van het vliegseizoen werden tussen één uur en vijf uur 's middags verschillende modellen gedemonstreerd. Naast helikopters en modelvliegtuigen werd ook gevlogen met drones. De club wilde deze zogeheten multicopters graag voor het voetlicht brengen tijdens de opening.

Drones komen vaak in het nieuws doordat eigenaren vliegen en filmen op plekken waar het niet mag. Donderdag konden bezoekers echter zien hoe je ook op een verantwoordelijke manier met de multicopter kunt vliegen. Tientallen geïnteresseerden en opa's met kleinkinderen wisten het vliegveldje in Lennisheuvel te vinden.

FOTO ONDER: Modelvliegtuigclub Boxtel opende tijdens Koningsdag haar vliegseizoen in Lennisheuvel. Ondanks de regen en wind konden de leden toch enkele vliegmomenten meepakken met hun modelvliegtuigen, helikopters én drones. (Foto: Peter de Koning).