Bidtocht langs veldkapellen

Met de start van de Mariamaand is deze week ook een begin gemaakt met een bidtocht langs veldkapellen op het grondgebied van de Heilig Hartparochie. Dinsdag was de eerste halteplaats de Annakapel aan de Roond in Boxtel.

'Met Maria bidden voor de vrede in de wereld' is het motto van de bidtocht, die parochianen de gelegenheid biedt Maria op bijzondere wijze te vereren. Elke dinsdag vanaf 14.30 uur komen deelnemers samen op de binnenplaats van de voormalige Heilig Hartkerk en gaan ze vervolgens op de fiets of met ander vervoer op pad.

De komende weken wordt gebeden in de Sint-Jozefkapel (Boscheind Lennisheuvel, 9 mei), Mariakapel (Heikant Esch, 16 mei) en de kapel OLV van Beauraing (Herscheweg Liempde, 23 mei). Op 30 mei is de slotviering; de locatie is nog niet bekend. Naast de bidtocht wordt op weekdagen voor de ochtendmis van 09.00 uur in de maand mei vanaf 08.30 uur een rozenhoedje gebeden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, is er om 15.30 uur bij de kapel 'Maria, koningin van de Vrede' naast de voormalige Heilig Hartkerk een korte viering met daarna koffie en of thee.