SPANNING STIJGT IN VIERDE KLASSE I

DVG titelkandidaat na overwinning

DVG is met koploper BMC de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap in de vierde klasse I. De Liempdenaren wonnen zondag zonder overdreven inspanning van WHV uit Loosbroek en maken zich op voor een zinderend competitieslot.

DVG was zondag de bovenliggende partij en op basis daarvan was de overwinning terecht. Het team wist op het juiste moment twee doelpunten te maken en op de automatische piloot de overwinning over de eindstreep brengen. Ook had ze de mogelijkheid om een paar spelers wat extra rust te geven.

Al vrij snel was er een kans op een vroege Liempdse voorsprong. Bart de Windt draaide gemakkelijk weg van zijn tegenstander, maar zijn schot ging naast het doel. DVG had de overhand in de openingsfase en een schot van Sander van de Ven ging via een voet van de WHV-verdediging over de achterlijn. De hoekschop werd door Bas van Houtum goed ingekopt, maar via de vingertoppen van de keeper was er opnieuw een hoekschop die niets opleverde.

De eerste mogelijkheid voor de bezoekers kwam uit een vrije trap. De DVG-verdediging twijfelde en greep niet in maar de inzet van de WHV-aanvaller werd half gemist en schoot naast het doel. Halfweg de eerste helft was de beste kans op een voorsprong. Martijn Caarls stuurde De Windt de diepte in maar zijn schot werd aangeraakt en ging naast het doel.

Het leek een 0-0 ruststand te worden, maar een verre ingooi van Luuk van de Ven zorgde voor onrust in de verdediging van de gasten. Men kreeg de bal niet goed weg en toen die voor de voeten van Caarls kwam, werd het vonnis snel geveld. Met de binnenkant van de voet was het schot voldoende voor de 1-0 voorsprong bij rust.

KRACHTEN SPAREN

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of DVG scoorde opnieuw. Een voorzet van Van de Ven leek voor het doel langs te gaan, maar ineens was daar het voetje van Twan van den Broek die bij de tweede paal de voorsprong verdubbelde. De wedstrijd was hiermee eigenlijk gespeeld. WHV kon niet echt aandringen en DVG spaarde de krachten en wisselde met het oog op de komende week. De sterk ingevallen Joep van der Meijden had nog een riante mogelijkheid om 3-0 te scoren. Vrij voor de doelman mislukte zijn lobje.

Mede-koploper BMC won thuis en Avesteyn verloor van Keldonk. Dat reduceert het aantal kanshebbers voor de titel tot twee: BMC uit Berlicum en DVG. Zondag 7 mei speelt DVG de uitwedstrijd tegen VOW in Zijtaart en gaat BMC op bezoek bij Maliskamp.

De laatste competitiewedstrijd speelt DVG op zondag 14 mei thuis tegen laagvlieger Mariahout. Spannender kan het niet worden.

FOTO BOVEN: DVG won in sportpark De Roode Bleek zondag vrij eenvoudig van het Loosbroekse WHV. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, azen de Liempdenaren op de titel in de vierde klasse I. (Foto: Hans Verberk).