GELIJKSPEL BIJ VLIJMENSE BOYS

ODC profiteert niet van misstap koploper TGG

Derdeklasser ODC heeft zichzelf zondagmiddag lelijk tekort gedaan door een misstap van koploper TGG niet af te straffen. Uit tegen Vlijmense Boys kwamen de tricolores niet verder dan 2-2 tegen een tegenstander die een helft lang met één man minder speelde. Sjoerd van Lokven en Bas Verkaik bogen een vroege achterstand om waardoor het bij rust 1-2 voor ODC stond. Na de pauze kon de thuisploeg toch langszij komen en slaagden de gasten uit Boxtel er niet in om de winnende treffer te scoren.

ODC behaalde vorige week een nuttige overwinning thuis tegen SVSSS uit Udenhout. De ploeg moest dat kunstje zien te herhalen in de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys. Op eigen veld in Boxtel had de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel zich voor de winterstop lelijk verkeken op deze slimme ploeg en werd met 0-3 verloren.

Dat moest deze keer voorkomen worden, maar nadat Remco Schellekens in de beginfase een enorme kans had laten liggen, ging het in de achtste minuut aan de andere kant fout. Bij een corner vanaf links zag iedereen spits Johnny de Nies over het hoofd die de bal simpel voorbij Jordy van der Zande in het doel kon knikken: 1-0.

ODC had daarna veel balbezit maar deed daar aanvankelijk niet veel mee. Na een halfuur spelen lukte het eindelijk wel een keer. Ido Pijnenburg zette op rechts goed door waarna Sjoerd van Lokven de bal van dichtbij binnenschoot: 1-1. Drie minuten later kwam de ploeg uit Boxtel op voorsprong. Verkaik zette een mooie één-twee door het midden op en rondde oog in oog met doelman Boy van Wandelen koelbloedig af: 1-2.

DIRECT ROOD

Er leek helemaal niks meer mis te kunnen gaan toen Vlijmense Boys-verdediger Mathé van Weert vlak voor rust direct rood kreeg nadat hij de doorgebroken Schellekens had neergelegd. Maar er ging toch nog wat fout want vlak na rust kwam de thuisploeg met tien man alsnog langszij. Bij een aanval over rechts gaf de ODC-verdediging veel te veel ruimte weg en scoorde Djemal Arikan de gelijkmaker.

Ondertussen kwam vanuit Oisterwijk het bericht door dat koploper TGG op achterstand stond tegen hekkensluiter Nevelo. Dat zou betekenen dat ODC bij een overwinning (mede)koploper zou zijn. De tricolores deden in de resterende tijd wat ze konden, maar te veel spelers hadden hun dag niet. Daardoor zag het er allemaal niet erg overtuigend uit en bleef Vlijmense Boys redelijk eenvoudig overeind.

Toch kwamen er nog wat kansen maar het ontbrak daarbij ook aan het nodige geluk. De beste kans was in de slotfase voor Bart Dammers, maar tot twee keer toe stuitte de spits op de sterk keepende Van Wandelen.

TWEE KEER WINNEN

Door het gelijkspel van ODC en de nederlaag van TGG (2-0 bij Nevelo) is de achterstand op de Bosschenaren geslonken tot twee punten. In de laatste periode staat ODC nog steeds bovenaan met drie punten voorsprong op Vlijmense Boys en VCB.

De competitie nadert nu zijn einde en het is spannender dan ooit. ODC speelt nog thuis tegen Nevelo uit Oisterwijk (7 mei) en uit tegen LONGA in Tilburg (14 mei). Er zal twee keer gewonnen moeten worden om in de race te blijven voor het kampioenschap.