Afbeelding
Foto: De Ploegers

ONTMOETING IN PLOEGERSPALEIS HET HOF

De Ploegers viert gouden jubileum met reünie

Ploegersresidentie Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde biedt zaterdag 20 mei onderdak aan een grote reünie, die wordt gehouden ter gelegenheid van het gouden bestaansjubileum van prinsenvereniging De Ploegers. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden.

De voorbije weken hebben de leden van De Ploegers brieven en mails gestuurd naar heel veel leden en oud-leden. Door extra publiciteit hoopt de prinsenvereniging nog meer oud-leden te bereiken die vroeger een steentje hebben bijgedragen aan het carnaval in Liempde. Hoewel het vijftigjarig bestaan geen officieel carnavalsjubileum is, is toch besloten een feestje te bouwen. Dat gebeurt in Het Hof, dat alweer enkele jaren te boek staat als Ploegersresidentie en de uitvalsbasis is voor de jarige prinsenvereniging.

Herinneringen ophalen. Dat staat centraal tijdens de reünie op 20 mei. Onder het genot van een drankje, muzikaal vertier en enkele leuke verrassingen wordt teruggeblikt op vijf decennia carnaval in Ploegersland. Consumpties kosten 1,70 euro en kunnen betaald worden met in de zaal verkrijgbare ploegersbonnen.

Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de reünie, kan dat alsnog doen via e-mail: reunieploegers@hotmail.com. Hierbij dient aangegeven te worden met hoeveel mensen men naar het feest komt. De reünie begint om 20.30 uur. In de middaguren wordt ook op 20 mei een jeugdprogramma georganiseerd. Minderjarige leden en oud-leden en kinderen van huidige leden kunnen zich ook via e-mail aanmelden. (Foto: De Ploegers).


Speciale viering in

nieuwe Mariakapel

onder Essche toren

In de vernieuwde Mariakapel onder de toren van de Sint-Willibrorduskerk in Esch wordt zondag 7 mei om 10.00 uur een speciale viering gehouden. Deze vindt ook plaats vanwege het dauwtrappen dat die dag in Esch wordt gehouden.

De kapel is in de afgelopen tijd met behulp van onder meer verschillende vrijwilligers volledig opgeknapt. En dat was hard nodig vanwege veelvuldig dagelijks gebruik in weer en wind. De ingebruikname vindt plaats tijdens een viering met gebed en muziek van fanfare Sint-Willibrordus. Het dankwoord wordt uitgesproken door vicevoorzitter Jos Polman van de Heilig Hartparochie, afkomstig uit Esch.