De kampioenen van KPJ Boxtel. Staand v.l.n.r. Robert van de Loo, Willem-Jan Jacobs, Laurens van Wanrooij, Frans van Alphen, Hans Smits enAndré van Breugel. Op de voorgrond v.l.n.r. Frank Jacobs, Martien Schoenmakers, Wilbert Schepens, Ad van der Meijden en René Goossens. Op de foto ontbreken Dennis en Jeroen van der Heijden. (Foto: Karin Schoenmakers).
De kampioenen van KPJ Boxtel. Staand v.l.n.r. Robert van de Loo, Willem-Jan Jacobs, Laurens van Wanrooij, Frans van Alphen, Hans Smits enAndré van Breugel. Op de voorgrond v.l.n.r. Frank Jacobs, Martien Schoenmakers, Wilbert Schepens, Ad van der Meijden en René Goossens. Op de foto ontbreken Dennis en Jeroen van der Heijden. (Foto: Karin Schoenmakers). Foto: Karin Schoenmakers

MANNENTEAM VEROVERT KAMPIOENSCHAP

Historische titel voor handballers KPJ Boxtel

Het eerste handbalteam van KPJ Boxtel heeft zondag voor het eerst sinds lange tijd weer een kampioenschap behaald. Het enige mannenteam dat binnen de KPJ actief is, won in eigen huis in een spannende en gelijkopgaande strijd van Megen.

De handballers van KPJ Boxtel en Megen scoorden beurtelings waardoor de teams om en om aan de leiding gingen en jacht maakten op de volle winst. Als Megen een treffer had aan laten tekenen, was het KPJ Boxtel dat vlot doel trof. En omgekeerd...

In de rust stond de thuisploeg na fraaie treffers van Laurens van Wanrooij, Frans van Alphen en Hans Smits op een 7-6 voorsprong en dus op titelkoers.

Mede door het massaal toegestroomde publiek stond het Boxtelse KPJ-team op scherp. Na rust liet de ploeg een aantal mooie aanvallen zien die goed werden afgerond. Na treffers van Van Wanrooij, Frank Jacobs en Robert van de Loo kwam KPJ Boxtel vlot op 10-6 en leek het kampioenschap binnen handbereik.

Tijdens de tweede helft werd meer dan eens duidelijk dat de Boxtelse handbalmannen kunnen bogen op een brok ervaring. Ze spelen al meer dan twintig jaar samen en vormen een hecht team. Dat bleek regelmatig tijdens het vloeiende spel. Maar over en weer werden mede door de oplopende wedstrijdspanning ook kansen gemist.

Opponent Megen gaf niet op en kon zelfs nog terugkomen tot 12-10. Maar door een mooie treffer van Wilbert Schepers en een doelpunt van Van Wanrooij werd de eindstand uiteindelijk op 14-11 bepaald en kon - voor het eerst sinds mensenheugenis - het kampioenschap uitbundig gevierd worden.

FOTO ONDER: De kampioenen van KPJ Boxtel. Staand v.l.n.r. Robert van de Loo, Willem-Jan Jacobs, Laurens van Wanrooij, Frans van Alphen, Hans Smits en André van Breugel. Op de voorgrond v.l.n.r. Frank Jacobs, Martien Schoenmakers, Wilbert Schepens, Ad van der Meijden en René Goossens. Op de foto ontbreken Dennis en Jeroen van der Heijden. (Foto: Karin Schoenmakers).