Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 MEI OP PAD

De Keistampers houdt traditionele Kampinatocht

Wandelsportvereniging De Keistampers organiseert zaterdag 6 en zondag 7 mei haar traditionele Kampinatocht. De Boxtelse vereniging heeft verschillende wandelingen uitgezet door nationaal landschap Het Groene Woud.

De tochten voeren langs bos, hei en water en kennen veel afwisseling. De wandelingen zijn een ideaal moment om het natuurschoon in Het Groene Woud te ontdekken. Deelnemers kunnen kiezen tussen wandelroutes van 7, 12, 20, 30 en 40 kilometer. Alle afstanden doen natuurgebied Kampina aan. De tochten van 20,30 en 40 kilometer doorkruisen ook de Oisterwijkse bossen en voeren langs diverse vennen. Natuurmonumenten en Brabants Landschap stellen voor de gelegenheid hun eigendommen open en dat levert volgens De Keistampers afwisselende en bijzondere routes op. Alle wandelaars beginnen vanaf het startbureau dat gevestigd is in de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd 3.

De kortere afstanden zijn geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en mensen die niet al te ver kunnen lopen. Degenen die 7 of 12 kilometer lopen worden tussen 09.00 en 13.00 uur naar de Kampina gebracht met busjes. De organisatie geeft aan dat er op sommige momenten wachttijden kunnen zijn voor het busvervoer en vraagt deelnemers daarvoor begrip te hebben. De 7-kilometerwandelaars worden ook weer teruggebracht naar het startbureau.

Deelnemers aan de wandeling van 20 kilometer kunnen tussen 08.00 en 12.00 uur vertrekken. De 40 kilometer start tussen 08.00 en 09.00, de 30 kilometer tussen 08.00 en 10.00 uur.

Wandelaars kunnen onderweg uitrusten op twee pleisterplaatsen waar de nodige versnaperingen worden aangeboden tegen een laag tarief. Men kan daar echter alleen betalen met munten die verkrijgbaar zijn op het startbureau. Muntjes die overblijven kunnen daar ook weer worden ingeleverd.

INSCHRIJFKOSTEN

De inschrijfkosten voor de wandelingen bedragen 3,50 per persoon voor niet-leden. Leden van de wandelbond betalen 2,50 per persoon. Kinderen krijgen daarnaast een consumptiebon. Neem voor meer informatie contact op met de secretaris van wandelsportvereniging De Keistampers via e-mail: dekeistampers@live.nl. Bellen mag ook: 06-16 21 17 03.


Vroege vogelwandeling in Kampina

IVN Oisterwijk en de werkgroep LNMH Haaren houden zaterdag 13 en zondag 14 mei twee vroege vogelwandelingen in natuurgebied Kampina.

De omgeving van het Belversven met de omliggende bossen en heidevelden staan centraal tijdens beide wandeltochten. Deelnemers die graag op zaterdag op pad gaan, vertrekken om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Posthoornweg in Oisterwijk. Wie op zondag wil vertrekken, moet eerder opstaan: deze wandeling vertrekt al om 06.00 uur, eveneens aan de Posthoornweg.

Beide tochten staan onder leiding van ervaren gidsen en duren maximaal drie uur. IVN en LNMH adviseren deelnemers goede wandelschoenen aan te trekken en een verrekijker mee te nemen.


Excursies Haanwijk

Het buitenlokaal op landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel is vanaf zondag 14 mei weer iedere tweede zondag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. Het is een informatiepunt over Brabants Landschap én het startpunt voor gratis wandelingen om 11.00 en 13.00 uur. Om 11.00 en 12.30 uur starten op het landgoed ook vaartochten van 9 euro per persoon in Halder.


VAN BRUNSCHOT EN CORNELISSEN WINNEN

Duo Darttoernooi trekt 25 koppels naar Taverbo

De derde editie van het MooiBoxtel Duo Darttoernooi, dat zaterdag werd gehouden in de accommodatie van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo, is gewonnen door het koppel Johan van Brunschot en Kevin Cornelissen. 25 tweetallen namen deel aan het evenement en streden om de titel.

Brandon van Brussel en Kevin van de Veerdonk grepen tijdens de vorige edities tot twee keer toe nipt naast de titel. Het duo bereikte zaterdag opnieuw de eindstrijd en legde het uiteindelijk in een thriller met 4-3 af tegen Van Brunschot en Cornelissen. Het tweetal ging er met het prijzengeld vandoor.

Tijdens het toernooi werd ook een verliezersronde gespeeld. Die werd gewonnen door Harrie Strijbosch en Dennis van Bergen. De hoogste uitgooi kwam op naam van Mitchell Vogels. Hij kwam tot een score van 122 punten.

Organisator Corné Kuijpers blikt tevreden terug op het Duo Darttoernooi. ,,Er werd prima gegooid en de sfeer was goed en dat vind ik uiteindelijk het meest belangrijk."

FOTO ONDER: De accommodatie van Taverbo/Sabo was zaterdag omgetoverd tot dartshal. De derde editie van het Duo Darttoernooi trok 25 koppels. (Foto: Peter de Koning).