Wandeltocht

in buitengebied

van Gemonde

Sociaal werker Bas Bouwens van de Gestelse welzijnsorganisatie BINT organiseert samen met Gemondse vrijwilligers op woensdag 17 mei een wandeltocht door het buitengebied van Gemonde.

Alle inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel zijn welkom om mee te wandelen. De tocht is namelijk ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Ook mensen in een rolstoel kunnen meedoen. Voor hen is er namelijk een aangepaste route uitgezet. De route is ongeveer 5 kilometer lang en de wandeling duurt van 09.30 uur tot 11.00 uur. De wandelaars vertrekken én eindigen op de parkeerplaats bij de Sint-Lambertuskerk in Gemonde. Na afloop kunnen deelnemers napraten met een kop koffie of thee tijdens de Dorpstafel in gemeenschapshuis De Kei.

Bouwens is voornemens om bij voldoende belangstelling twee keer per maand een wandeltocht te organiseren. Daarbij denkt hij ook aan educatieve wandelingen, zoals tochten langs bezienswaardigheden in Gemonde of langs bijzondere natuur. De wandeling is gratis.

Gemonde

Rodeodancers

The Rodeo Dancers organiseren zondag 7 mei van 13.30 tot 17.30 uur een linedancemiddag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde. De muziek wordt verzorgd door deejay Arthur. De entree bedraagt 2,50 euro.

Inheemse zoogdieren

De Natuurgroep Gestel houdt maandag 8 mei vanaf 20.00 uur in De Huif in Sint-Michielsgestel een lezing over inheemse zoogdieren.Tijdens deze lezing vertelt Annemarie van Diepenbeek over Nederlandse zoogdieren. De kans om er eentje tegen te komen in de natuur is klein. De dieren zijn schuw en komen vooral in nachtelijke uren te voorschijn. Sporen geven echter ook informatie over het gedrag van grote én kleine zoogdieren, zoals een marter, muis of das. Aanmelden is niet nodig. Leden krijgen gratis toegang, niet-leden betalen 2 euro.