Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kersverse kampioenen ODC-G2 maken zegerit door Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Na vorige week al in stilte kampioen te zijn geworden, is het tweede team van de afdeling gehandicaptenvoetbal ODC afgelopen zaterdag gehuldigd. Gekleed in kampioenschapshirt, met spandoek en op de platte kar werd de kersverse kampioen terecht in het zonnetje gezet.

Tijdens de wedstrijd werd het nog even spannend, maar uiteindelijk wonnen de tricolores nipt met 7-6 van Rijen G2. Na het laatste fluitsignaal barstte direct een uitbundig feest los. De voetballers liepen hand in hand in een lange rij, met spandoek, richting hun trouwe en blije fans.

Leider Kim Vervoort is trots op de spelers. ,,Het is twaalf jaar geleden dat G2 voor het laatst kampioen werd, in het seizoen 2004-2005 . Tijdens afgelopen najaarscompetitie waren we te hoog ingedeeld waardoor we alle wedstrijden verloren. We zijn toen in een lagere klasse ingedeeld en hebben sindsdien - niet al te eenvoudig overigens - alle wedstrijden gewonnen", aldus Kim.

PLATTE KAR

Aanvoerder Jaap Gottlieb is erg tevreden met de topprestatie. ,,Hier hebben we zo lang voor gewerkt. Het seizoen is goed verlopen. Het was al snel duidelijk dat we één echte concurrent hadden, namelijk DVVC uit Dongen. Het is ons gelukt om die club twee keer met één doelpunt verschil te verslaan."

De aanvoerder heeft zin in de rest van de dag. ,,Als iedereen zich gedoucht heeft, gaan we op de platte kar en dan bouwen we in de kantine nog een feestje."

'HUP ODC'

En dan gaan de spelers éindelijk - na twaalf jaar - de platte kar op. Aan het stuur zit Tonnie Wagenaars, wiens vrouw Joke hoofdsponsor is van de gehele G-afdeling. Achterop de kar hangt een vlag met daarop de tekst 'Hup ODC'. Deze vlag dateert uit 1991, toen de G-afdeling Brabants kampioen werd in de zaal. De G-afdeling van ODC is dus succesvol. Maar bovenal bestaat de club uit een groep enthousiaste voetballers én begeleiders die zich elke week weer inzetten om een mooie en sportieve wedstrijd op de mat te leggen.

FOTO LINKS: Bij het kampioenschap van ODC-G2 hoorde uiteraard een zegerit op een platte kar door Boxtel. (Foto: Peter de Koning).