Afbeelding
Foto: Sander van Gils

BESTUURSTER EN MEDEWERKERS WINKEL BLIJVEN ONGEDEERD

Auto ramt pui Bloemsierkunst Marimba

De gevel van Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in de wijk Selissenwal in Boxtel is zaterdagochtend rond kwart voor twaalf geramd door een auto. De bestuurster verloor de macht over het stuur. Wat er precies misging is niet duidelijk. Zowel de automobiliste als de medewerkers van de winkel bleven ongedeerd.

Het was op het moment van het ongeluk druk in winkelcentrum Selissen. Eigenaar Bart van Roosmalen was achter in de winkel aan het werk. ,,Ik hoorde wat dingen vallen voor de deur en voor ik het wist kwam een deel van de pui naar binnen", vertelt Van Roosmalen. Geschrokken is hij echter niet. ,,Er is enkel materiële schade en gelukkig is er niemand gewond geraakt. Ik lig hier vannacht niet wakker van." De buitenpresentatie van de bloemwinkel werd kapotgereden, een deel van de pui is ontzet en de voordeur is kapot. Ook is een deel van het aardewerk dat achter de etalage stond kapot. ,,Maar dat is allemaal verzekeringswerk", zegt Van Roosmalen. De politie ontfermde zich over de bestuurster die flink geschrokken was.

VOORTVAREND

De bloemist hield het hoofd koel. Nog geen twee uur na het ongeluk was de schade al opgenomen door verzekeringsagent Alwien Geerts uit Gemonde, had de brandweer de constructie van de pui gecontroleerd én was aannemer Henk Troeijen al langs geweest. Daarna ging de verkoop van boeketten en plantjes gewoon door. Van Roosmalen: ,,De brandweer oordeelde dat de constructie nog steeds veilig is en als ik dicht ga, is er niemand die mijn gederfde inkomsten vergoedt."

Ondertussen was het een komen en gaan van klanten, omwonenden en collega-winkeliers die de bloemist en zijn werknemers een hart onder de riem stak. ,,De bakker kwam worstenbroodjes brengen voor de schrik. Hartstikke mooi", vindt de winkelier. Lachend: ,,Ik hoop dat straks iedereen bij ons langskomt om een boeket voor Moederdag te kopen."

FOTO ONDER: Medewerkers van Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in winkelcentrum Selissen werden zaterdagochtend opgeschrikt door een auto die de pui van de winkel ramde. Niemand raakte gewond. (Foto: Sander van Gils).