Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HONDERDEN BOXTELSE KINDEREN SPORTEN OP KONINGSDAG

'Plezier is leuk, maar winnen ook...'

Op het hockeyveld kwamen 28 teams in actie en ook waren er 28 voetbalploegen. Op het voetbalveld van ODC was het donderdagochtend druk. De teams waren al vroeg aanwezig en spraken nog eens de strategie door. En natuurlijk werd er volop gerend, want de warming-up is de beste voorbereiding. ,,Anders krijg je spierpijn en blessures", vertelde een groep van De Beemden. ,,En we willen winnen, dus uitvallers kunnen we niet gebruiken."

De meiden van de Angelaschool waren er helemaal klaar voor. De afgelopen weken was er flink getraind. ,,Als we goed samenwerken, lukt het wel", dacht Tyra. Ellen vulde aan: ,,Tijdens de Koningsspelen hebben we vorige week met 6-1 gewonnen van De Beemden. Daar moeten we nu onze eerste wedstrijd tegen spelen, dus ik denk dat dat wel goed komt." Lente: ,,En de rest kunnen we vast ook wel verslaan."

EEN MANNENSPORT?

Het meisjesteam van De Spelelier was minder zeker van de winst, maar dat was dan ook niet het belangrijkste. ,,Het gaat vooral om de lol", legde Laurie uit. Isa vulde aan: ,,We gaan goed samenspelen en maken veel plezier. Daar komen we uiteindelijk voor. Al zou winnen ook best leuk zijn..."

Zodra het eerste fluitsignaal klonk, werden er langs de lijn volop aanwijzingen gegeven. ,,Naar voren, afgeven, sneller, kom op nou!" riepen enthousiaste supporters. Ook een groep jongens was gekomen om de meisjes aan te moedigen. En eerlijk is eerlijk, ze moesten toegeven dat 'die meiden' toch best 'een aardig balletje trapten'. ,,Maar het is natuurlijk een mannensport", zei Ruben lachend. Zijn vriend vulde aan: ,,Ze doen hun best, dat is het belangrijkst."

Zowel bij de jongens als de meisjes ging basisschool De Vorsenpoel er met de eerste prijs vandoor.

Langs de lijnen bij MEP werd ook fanatiek aangemoedigd. Want meedoen is leuk, maar winnen is nóg leuker. 28 teams van verschillende basisscholen kwamen in actie, in totaal ruim tweehonderd kinderen. Ervaring met hockey? Dat hadden ze zeker niet allemaal. ,,Is ook niet nodig", vond Roos. ,,Het gaat er toch om dat we gezellig bezig zijn?"

Ook Nina uit groep 4 van De Spelelier vertelde dat ze geen lid was van de hockeyclub. Haar zus wél. ,,En die heeft mij veel geleerd", vertelde Nina. Vriendin Jasmijn vulde aan: ,,Nina komt vaak bij mij spelen en dan hockeyen we ook, want ik doe dat wel als sport." Volgens de vriendinnen gaat het dan ook zeker goed komen tijdens het Koningsdaghockeytoernooi. ,,En ach, als we niet winnen is het ook niet erg. We vinden het vooral gezellig."

EERLIJK SPELEN

Tóch kunnen de meiden de dag na de meivakantie met opgeheven hoofd naar school komen. In de categorie groep 3/4 werd hun school namelijk eerste. De prijs voor groep 4/5 was het voor het team Angelaschool 9. De Hobbendonken 1 werd eerste bij de groepen 6/7/8.

Met een lekker zonnetje en feestelijk stemming was het gezellig op de Boxtelse sportvelden. Er werd gestreden maar wél eerlijk gespeeld. Precies zoals onze koning dat graag ziet, want sport verbroedert.

FOTO BOVEN: Basisschool De Hobbendonken streed onder meer tegen de Angelaschool tijdens het Koningshockey op de verjaardag van Willem-Alexander. (Foto: Peter de Koning).

De Rots

VRIJDAG 5 MEI

Biljartvereniging De Rots        13.00

ZATERDAG 6 MEI

Rommelmarkt        13.00

MAANDAG 8 MEI

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

Oircol        13.00

Taij Chi        19.30

Zenmeditatie        19.30

DINSDAG 9 MEI

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

Kienen KBO        13.30

WOENSDAG 10 MEI

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Fotoclub        13.00

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

Country dansen        19.00

Vergadering Wmo Adviesraad        19.30

Bridgeclub De Rots        19.30

DONDERDAG 11 MEI

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

Quilten        13.30

KBO kaartverkoop        14.00

Iedereen EHBO        18.30

Line Dance        19.00

Taij chi        19.30

Gemeenschapshuis De Rots is gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel.

Team 1 van de Prinses Amaliaschool voetbalde tegen team 2 van dezelfde school. (Foto: Peter de Koning).