Afbeelding
Foto:

Signeersessie striptekenaar Ralph Dikmans

Boxtelaar Ralph Dikmans, die onlangs zijn derde stripalbum uitbracht, is zaterdag 6 mei tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig in boekhandel Bruna aan de Rechterstraat voor een signeersessie. Naast het nieuwste album 'Anders-Man: Fool Control' zijn ook de eerste twee delen verkrijgbaar.

Boxtel heeft een prominente plaats gekregen in het derde album van Dikmans. Onder meer de Sint-Petrusbasiliek, het gemeentehuis en de dojo van Taekwondo School Dekker in De Braken komen voorbij. Anders-Man speelt een hoofdrol in het album. Hij denkt dat hij een fantastische superheld is, maar in werkelijkheid gaat er van alles mis als hij in de buurt is. Dikmans, in het dagelijks leven leerkracht op basisschool De Vorsenpoel, heeft sinds enkele jaren het striptekenen weer opgepakt. Vorig jaar verscheen zijn eerste album over Anders-Man.

Dikmans is blij met de signeersessie in Boxtel. ,,Er komt zelfs een aantal Belgen naar de Bruna om een gesigneerd exemplaar te krijgen..."

Boxtel

Rommelmarkt De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel wordt zaterdag 6 mei van 13.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt georganiseerd. De toegang is gratis. Een tafel huren kost vier euro. Geinteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen via e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com.

Multatuli bij Ars Vivendi

Floris Meijsing van het Multatuli Museum houdt zondag 7 mei een lezing onder de titel 'Multatuli en zijn Max Havelaar'. Vanaf 14.00 uur spreekt Meijsing op uitnodiging van het cultureel genootschap Ars Vivendi in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. Er wordt ook een Indische maaltijd geserveerd. Deelname kost 7,50 euro; kaarten zijn te reserveren via e-mail: arsvivendi@home.nl of onder vermelding van 'Multatuli'. In de spiegeltent die in kasteelpark Stapelen wordt opgetrokken, organiseert Ars Vivendi twee muzikale activiteiten op zondag 5 juni en zaterdag 11 juni.