HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van Pasen, tevens Roepingenzondag, met als motto: 'Treed in zijn voetstappen!' We spreken in onze liturgische traditie niet over de zoveelste zondag nà Pasen, maar van de zondagen vàn Pasen. Hiermee drukken we uit dat Pasen vijftig dagen duurt. Die tijd is nodig (en ontoereikend…) om de rijkdom van het Paasmysterie te ontvouwen. In alle drie de lezingen van vandaag is het herdermotief aanwezig. Petrus verheft zijn stem als toekomstige herder; Psalm 23 begint ermee en de evangelielezing eindigt met de verwijzing naar Jezus als herder voor de dwalende schapen, die wij zijn. De herder blijft er nog wat anoniem om pas in vers 11 in het volle licht te treden met Jezus' uitspraak: 'Ik ben de herder bij uitstek'. Het Griekse kalos heeft net wat meer impact dan het Griekse agathos: goed.

* Roepingenzondag. Op de vierde zondag van Pasen wordt onze aandacht en ons gebed gevraagd voor ieders roeping. Ieder heeft zijn eigen mogelijkheden en eigen taak in het leven. Het is ieders opdracht om die ook vanuit ons geloof te bezien. Als we ons werk en onze levenstaak bezien in relatie met God, zullen we ons ook geroepen weten om er een diepere inhoud aan te geven. Op Roepingenzondag worden we uitgenodigd om ons bewust te zijn, dat in onze levenstaak ook de mogelijkheid en de roeping te vinden is, om de boodschap van het evangelie mee gestalte te geven in onze eigen omgeving. In een tijd dat er in de kerk een gebrek is aan mensen die de verkondiging van het evangelie tot levenstaak willen maken, is daarbij heel zeker een bijzonder gebed op zijn plaats, dat ook vandaag jonge mensen zich durven laten roepen om als priester of diaken in de kerk werkzaam te zijn.

* Communicanten. Woensdag 10 mei om 13.30 vinden er in de Molenwijkschool activiteiten plaats voor alle communicanten in de Heilig Hartparochie. Hun ouders/verzorgers worden hiervoor persoonlijk benaderd.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via 0411-67 22 15 en via e-mail: info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Maandag 15.30 commissie vastgoed, pastoraal centrum; 19.30 brainstorm kinderkoor, pastoraal centrum; 20.30 commissie begraafplaats, pastoraal centrum. Woensdag 13.30 bijeenkomst film Sint-Petrusbasiliek, pastoraal centrum. Donderdag 11 mei 15.30 KomenZie, koetshuis Duinendaal 2; 20.00 bestuursvergadering, pastoraal centrum. Vrijdag 12 mei 13.30 afsluitingsbijeenkomst communicanten De Vorsenpoel, koetshuis Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is Frank van Berckel (54) overleden. Mogen hij nu voorgoed delen in Jezus zijn verrijzenis uit de dood.

* Doop. Zondag wordt Patrick Kyeremeh gedoopt. Dat hij mag uitgroeien tot een lief kind en gelovig christen.

* Collecte Roepingenzondag. Na de vieringen in het weekend kan men een bijdrage geven voor de werving en opleiding van mensen met een roeping in het kerkenwerk. Hiervoor staan grote groene bussen achter in de kerk.

* Eerste heilige communie. Donderdag 11 mei oefenen de communicanten van basisscholen De Beemden, de Sint-Petrusschool en de Spelelier in de Sint-Petrusbasiliek om 15.30 uur. Vrijdag 12 mei is om 13.30 de generale repetitie van de communicanten van de Angelaschool, Molenwijkschool en de Prinses Amaliaschool in de Sint-Petrusbasiliek. Zondag 14 mei is de eerste heilige communieviering voor de communicanten van de Prinses Amaliaschool, de Angelaschool en de Molenwijkschool.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of rechtstreeks aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 met samenzang. Zondag 09.00 stille mis en om 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de Hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Anglicaanse Mis van C. Doevendans.

* Orgelprogramma. Sweelinck – Ballo del Granduca; Heron – Voluntary in G-major; Zipoli – All"Elevazione; Keeble – Voluntary.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rie Rutten- v. Baarsen (mgd); Ruud Corbey; overl. ouders Van der Meyden- v. Esch en kinderen; ouders Leyten- v. Weert; overl. ouders Van den Brand-Bekkers en zoon Piet (verj).

ZONDAG 09.00 Marinus en Cornelia Verhagen- v. Rulo (verj). 10.30 Jgt. Bets van der Donk (jgt); Ciska Peijnenburg (mgd); Jo v. Ool (mgd); witte zuster Josina v.d. Wiel (mgd); Renze de Waal; Helga en Thomas Jansen; Kees v.d. Sloot; Corrie Dankers- vd Sande (verj).

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Leo Santhamaryadas.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor overl. leden KBO.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

DONDERDAG Dodenherdenking, 19.00 voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor alle door oorlogsgeweld omgekomen slachtoffers, in het bijzonder zij die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen voor onze vrede.

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Samenzang met medewerking van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Miet v. Ruremonde- v.d. Velden (mgd); Theo v.d. Laar (mgd); Mien Schepens- v.d. Velden (mgd); Marinus en Johanna Smulders- v. Schijndel.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie). Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie). Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Dodenherdenking. Vanavond, donderdag 4 mei, is er om 19.00 een herdenkingsdienst in de kerk waarna de aanwezigen in stilte, voorafgegaan door het gilde Sint-Antonius Abt, naar het Concordiapark lopen voor de kranslegging bij het oorlogsmonument van David en Goliath. Om 20.00 is er dan twee minuten stilte gevolgd door 'The Last Post'.

* Vastenactie. De opbrengst van de jaarlijkse vastenactie in het kerkdorp voor El Salvador heeft 364,17 euro opgebracht. De giften via de bank zijn hierbij niet inbegrepen.

* Aandacht voor zieken. Men kan hierbij een beroep doen op De Zonnebloem afdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaat. Een afspraak kan men maken via telefoonnummer (0411) 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met medewerking van muziekvereniging Sint-Willibrordus. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Tijdens deze viering zal de Mariakapel na een opknapbeurt opnieuw ingezegend worden. Intenties voor levende en overleden leden van muziekvereniging Sint Willibrordus; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intentie voor Greet van Grinsven.

MEDEDELINGEN

* Geen zaterdagavondviering. Deze week is er geen viering op zaterdagavond.

* Eerste Communie. Woensdagmiddag 10 mei is er een bijeenkomst in Boxtel voor alle communicanten van de Heilig Hartparochie.

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Riek v. Roosmalen-Peijnenburg (86). Moge zij nu delen in Jezus' Verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk. Intenties voor overl. ouders Van der Struijk- v. Heerenbeek.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 9 mei: vergadering bestuur contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel. Woensdag 10 mei 13.15 gebedsviering voor de KBO in de kapel van de Heilige Eik in Oirschot. Zaterdag 13 mei 18.30 presentatieviering eerste communicanten. Zondag 14 mei Moederdag 10.30 eucharistieviering met medewerking van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid contactgroep Sint-Theresiakerk. Pastor: Harry v.d. Tillaart, telefoon 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep: Jan v. Kasteren, 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 of Helma Rombouts, 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart (63 34 90) of Helma Rombouts (67 25 94). Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry v.d. Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan v. Kasteren zijn dan aanwezig.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Mariet Groenendaal-Schepens; Corrie v. Boxtel- v.d. Braak (verj); Ad v.d. Sande (sterfdag); Sientje Troeijen- v.d. Eerden (verj).

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Rozenhoedje. In de meimaand wordt het rozenhoedje gebeden op dinsdag en donderdag om 19.00.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. D. Strasser uit Son. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de meivakantie. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN.

* Kerkenraad. Woensdag 10 mei 19.30 kerkenraadvergadering in de Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Senioren

ZATERDAG 6 MEI

10.00 wandelen met WSV De Keistampers, vertrek JRL, Grote Beemd 2.

ZONDAG 7 MEI

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael.

MAANDAG 8 MEI

10.15 eucharistieviering in Simeonshof voor overleden KBO-leden wijk Centrum.

DINSDAG 9 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Rots.

WOENSDAG 10 MEI

11.45 fietstocht naar de Heilige Eik in Oirschot, vertrek vanaf de Speelmanstraat. Een tweede groep start een halfuur later.

13.15 gebedsviering Heilige Eik.

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus; vóór 7 mei aanmelden via telefoonnummer (0411) 67 78 63 of e-mail: sina_alphen@planet.nl.

DONDERDAG 11 MEI

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00-14.30 kaartverkoop dagtocht Zutphen in De Walnoot, Simeonshof, Orion en De Rots.

VRIJDAG 12 MEI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.