Afbeelding
Foto: Peter de Koning

24 UUR FIETSEN VOOR STICHTING WENSAMBULANCE BRABANT

Spinning brengt zesduizend euro op

Al negen jaar vindt in café 't Geveltje aan de Stationsstraat een spinningmarathon voor het goede doel plaats. Dit jaar leverde de actie 6.243,66 euro op voor stichting Wensambulance Brabant. Er werd zaterdag en zondag 24 uur lang gefietst door verschillende sportievelingen. De horecagelegenheid wisselde recent van eigenaar, maar John Aarts besloot de traditie - die ooit gestart werd door voormalige kroegbazen Joop en Nan de Langen - voort te zetten.

Deelnemer Joop van Hamond zat de volle 24 uur op de fiets. Ook de andere fietsers lieten zich niet kennen: zij doorstonden eveneens ettelijke uren zadelpijn en kuitkramp.

Pal voor de deur van het café was zondag tijdens de Oranjebraderie de wensambulance te bewonderen. De vrijwilligers van de stichting informeerden voorbijgangers over het werk dat zij doen. Passanten konden zondag óók hun geluk beproeven bij het rad van fortuin.

Na 24 uur bikkelen hadden de fietsers iets meer dan zesduizend euro bij elkaar gesport. Dat was driehonderd euro meer dan vorig jaar. Vrijwilliger Barry van Brakel nam zondagmiddag na afloop van de marathon de cheque in ontvangst.

FOTO BOVEN: De spinningmarathon in café 't Geveltje die zaterdag en zondag plaatsvond, bracht 6.243,66 euro op voor stichting Wensambulance Brabant. 24 uur lang werd er gefietst in de horecazaak aan de Stationsstraat. (Foto: Peter de Koning).

Regiomix jeu de boules

Het wekelijkse open Regiomixtoernooi op de dertien buitenbanen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Leo Leenders met 3/25 punten. Piet Schouten werd in een speelveld van 46 deelnemers tweede met 3/20 punten. Ben van Casteren ( 3/17) pakte onder toeziend oog van wedstrijdleider Jan Pennings brons. Belangstellenden kunnen wekelijks meespelen en dienen zich op maandag om 13.00 uur te melden in het clubhuis aan de Selissenwal 25.