Afbeelding
Foto: Peter de Koning

13 LINTJES IN BOXTEL, LIEMPDE, LENNISHEUVEL, ESCH EN GEMONDE

'Het heeft Zijne Majesteit behaagd...'

Op veel plekken in Nederland werden inwoners vanochtend verrast met een koninklijke onderscheiding. In Boxtel, Liempde en Lennisheuvel werden liefst elf mensen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, in Esch ontving Maurits van Bouwdijk Bastiaanse de ridderorde en in Sint-Michielsgestel werd de Gemondse Leentje van den Dungen in het zonnetje gezet.

,,Het heeft Zijne Majesteit behaagd..." Met deze zin begonnen tal van burgemeesters vanochtend de uitreiking van de koninklijke schouderklopjes voor inwoners die zich belangeloos hebben ingezet voor de maatschappij. Het eerste lintje in de gemeente Boxtel was voor Helma Rombouts uit Lennisheuvel. ,,We pretenderen Meewerkend Boxtel te zijn, maar dat kan nooit zonder jullie hulp", sprak burgemeester Mark Buijs de genodigden toe in de raadzaal van het gemeentehuis. Ook voor Helma had hij mooie woorden: ,,Je gaat altijd voor de volle honderd procent en dat is niet onopgemerkt gebleven. Wat er ook georganiseerd wordt in Lennisheuvel, je bent er bij. Het is ook niet vreemd dat Zijne Majesteit jou heeft benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau." En na Helma volgden nog veel meer gedecoreerden uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Lees meer over de lintjesregen in deze gemeente en de dorpen Esch en Gemonde op pagina's 3 en 19. (Foto: Peter de Koning).