Eenzijdig ongeval

met personenauto

aan Brederodeweg

De brandweer, politie en ambulance rukten donderdag kort na drie uur uit naar de Brederodeweg. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats, tussen rotondes Munsel en La Salle, lag een auto op zijn kant.

De bestuurder reed naar alle waarschijnlijkheid op een betonblok en werd gelanceerd. De brandweerlieden bevrijdden de chauffeur uit het voertuig; hij werd afgevoerd met een ambulance. De weg was enige tijd afgesloten. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het ongeluk trok veel bekijks van scholieren en inwoners uit nabijgelegen wijken.

Fietser geschept

door auto op

rotonde La Salle

Een gedeelte van de Schijndelseweg ter hoogte van rotonde La Salle en de Nieuwe Nieuwstraat werd vrijdagochtend tijdelijk afgesloten voor verkeer vanwege onderzoek naar een verkeersongeval. Op de rotonde werd een 12-jarige fietser geschept door een auto.

Het slachtoffer werd enkele meters meegesleurd. Eenmaal tot stilstand gekomen, tilden omstanders de auto op om de jongen te bevrijden. Hij werd met fikse schaafwonden en een dikke lip naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. De automobilist, een 81-jarige man uit Boxtel is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.