Afbeelding
Foto:

BRILJANTEN PAAR IN LIEMPDE

,,We zijn dankbaar dat we deze mijlpaal in goede gezondheid hebben gehaald. Dus laten we het niet zomaar voorbij gaan. Het is ten slotte niet niks, hè?" Piet en Riek van der Pasch-Dollevoet glunderen. Trots laten ze het fotoalbum zien dat vijf jaar geleden door de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen werd gemaakt na de viering van het 60-jarig huwelijksjubileum. En nu het Liempdse echtpaar zich met briljant mag tooien, doen ze het nog eens dunnetjes over.

Bezig blijven; dat is volgens Piet de remedie om gezond oud te worden. Hij is inmiddels 90 en onderhoudt de ruime tuin rondom de woning tegenover evenemententerrein D'n Tip nog helemaal zelf. En dat ziet er tiptop uit.

En de een jaar jongere Riek? Die zorgt dat het binnenshuis aan kant blijft. En ook dat mag gezien worden. ,,Maar we zijn niet alleen in en rond huis actief. Nu het beter weer wordt, trekken we er graag op uit met de fiets", vertelt Riek. Haar man knikt instemmend: ,,Én we kaarten graag. We zijn al twintig jaar lid van Bridgeclub Boxtel. Want je moet niet alleen je lichaam in beweging houden, maar ook je geest..."

Daarnaast zingt het bruidspaar graag. ,,We zijn al een kwarteeuw lid van het Liempds Gemengd Koor. Elke week repeteren we in basisschool De Oversteek onder leiding van Mirjam van den Boer", vertelt Riek. Piet vult aan: ,,Momenteel bereiden we ons voor op een concert dat we in het najaar verzorgen samen met fanfare Concordia en popkoor Voices."

Zaterdag 6 mei is het op de kop af 65 jaar geleden dat Piet en Riek elkaar het jawoord gaven. In Het Struifhuis wordt de briljanten bruiloft gevierd. ,,Met onze drie dochters en zoon, hun partners, elf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Iedereen is gezond en we beseffen terdege dat we daarmee erg gezegend zijn."

Piet en Riek werden geboren in Boxtel en runden aan de Oude Rijksweg in Liempde jarenlang een pluimveebedrijf. Bijna dertig jaar geleden streken ze neer aan de Barrierweg waar ze het sindsdien prima naar hun zin hebben. (Foto: Henk van Weert).