Naast bands die al wat podiumervaring hadden, koos de organisatie van Boxrock ervoor óók jong talent te programmeren in samenwerking met Muzebox Cultuureducatie Boxtel.
Naast bands die al wat podiumervaring hadden, koos de organisatie van Boxrock ervoor óók jong talent te programmeren in samenwerking met Muzebox Cultuureducatie Boxtel. Foto: Hans van Doorn

FESTIVAL IN JONGERENCENTRUM B-TOWN SLAAT AAN

Op muziekreis tijdens festival Boxrock

Van hardrock tot top veertig-muziek en van country tot Nederlandstalige indie folk: liefhebbers van muziek kwamen zaterdagavond in jongerencentrum B-Town aan hun trekken. Daar beklommen verschillende lokale bands het podium tijdens de eerste editie van Boxrock. Het festival trok ongeveer 150 bezoekers.

,,Zowel van de bands als de bezoekers heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord", laat organisator Viktor van Dooren weten. ,,Vanwege het doorlopende programma in de grote zaal en het café klonk er constant muziek. We hebben een gevarieerd programma neer kunnen zetten: van bekendere bands als Boxruba tot talent van muziekschool Muzebox." Van Dooren is blij met alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor Boxrock. ,,Alles liep op rolletjes en door de positieve geluiden komt er volgend jaar zeker een vervolg." Er zijn al volop ideeën voor komend jaar, laat Van Dooren weten. ,,We denken eraan al 's middags te starten met het festival en wat groepen van buiten Boxtel toe te voegen. Ook de komst van kraampjes waar eten, drinken en spulletjes worden verkocht, sluit ik niet uit."

FOTO RECHTS: Een deel van Big Lake Tiny, een alt-pop-country-band met Boxtelaar Michel Geelen in de gelederen. (Foto's: Hans van Doorn).

Afbeelding