Vindersloon voor verloren gildevest vol prijzenzilver

Na afloop van het koningschieten heeft een van de leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris zondagavond een vest met prijzenzilver verloren. Hij had het vest onder zijn snelbinders achter op de fiets gebonden. Ergens tussen gildehuis Rembrandt en de Van Hornstraat moet het van de pakkendrager zijn gevallen. Er is een vindersloon van 100 euro uitgeloofd.

Via Facebook is het verlies maandag gemeld en inmiddels door bijna tweehonderd mensen gedeeld. Dat heeft er nog niet toe geleid dat het kledingstuk terug is gevonden.

Het vest hangt vol met zilveren 'schildjes' die de gildebroeders door de jaren heen wonnen tijdens schietwedstrijden. ,,Voor onze broederschap vertegenwoordigen de prijzen niet zozeer een geldelijke, maar vooral een emotionele waarde. We hopen dan ook echt dat de eerlijke vinder zich meldt", stelt een woordvoerder van het gilde.

Degene die het zilvervest heeft gevonden, wordt verzocht contact op te nemen met gildehoofdman Jacques Habraken, telefoon 06-53 40 63 84 of (0411) 68 92 86. Een mailtje sturen kan ook: gildeboxtel@ziggo.nl.