AVESTEYN HEEFT AAN VROEG DOELPUNT GENOEG

Dure nederlaag voor RKSV Boxtel

Daar waar Boxtel de eerste periodetitel op een haar na miste, gaat het in de tweede periode een stuk minder. Zondag liep de ploeg bij directe concurrent Avesteyn al de vierde nederlaag in deze periode op. De ploeg uit Heeswijk-Dinther had aan een vroeg doelpunt voldoende om de drie punten in eigen huis te houden, waardoor Boxtel is gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst. Het seizoen lijkt net te lang te duren voor de jonge ploeg.

Avesteyn begon veel feller aan de wedstrijd. De Munseploeg kwam er niet aan te pas. Twee voorzetten van de flanken waren al waarschuwingen, maar de roodwitten lieten het maar gebeuren. Een verkeerde breedtepass leidde de 1-0 in. Een aanvaller van Avesteyn werd weggestuurd en met een lob werd keeper Tommy Verhagen verschalkt. Het duurde tot de veertiende minuut tot Boxtel iets terugdeed. De toegekende corner werd echter makkelijk weggewerkt door Avesteyn. Twee minuten later was er een curieus moment. Een terugspeelbal van Avesteyn was iets te kort en Hayke van Heesch probeerde de bal te onderscheppen. De keeper schoot de bal tegen de rug van Van Heesch. De bal zweefde richting de goal, maar belandde boven op de lat.

De snelle voorwaartsen van de tegenstander waren een plaag voor de defensie van Boxtel. Meerdere keren waren er uitbraken maar het vizier stond niet goed afgesteld waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan.

BLESSURE

Aanvoerder Tim Didderiƫns moest na de eerste helft geblesseerd achterblijven in de kleedkamer. Zijn vervanger was Gerben van Boxtel, die zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken. In de vijftigste minuut was er een een tweetje tussen Daniel Foster en de inkomende Tibor Groenendaal maar zijn schot werd geblokt tot corner. Even daarna kreeg Avesteyn een corner. De bal werd voorgegeven en vervolgens doorgekopt op de vrijstaande spits van de tegenstander. Hij probeerde Verhagen te verschalken met een leep kopballetje, maar met een katachtige reactie bracht de Boxtelse doelman redding.

In de zeventigste minuut werden Robin van de Laak en Valentijn Waals ingebracht om zo alles of niets te gaan spelen. Dit lukte bijna. Van de Laak werd op rechts weggestuurd en gaf de bal voor op Waals. Zijn inzet werd geblokt door een verdediger en keeper.

Twee minuten later kon Avesteyn bijna toeslaan. Een fout achterin bij de roodwitten werd niet afgestraft. De rechterspits van de gastheren kwam alleen af op keeper Verhagen, maar die stopte zijn inzet.

Kort daarna kwam Mitchell Vogels in duel met de spits en hij raakte daarbij de speler. De scheidsrechter beoordeelde dit als natrappen en trok rood voor de verbouwereerde Vogels. In de laatste minuten probeerde Boxtel nog met de lange bal te werken, maar de defensie van Avesteyn bleef gemakkelijk overeind.

NACOMPETITIE

Ondanks de nederlaag maakt Boxtel nog altijd kans op de nacompetitie. Afhankelijk van andere uitslagen zou de huidige vierde plaats hiervoor voldoende kunnen zijn, maar dan zullen de twee resterende wedstrijden wel punten moeten opleveren. De volgende wedstrijd is op zondag 7 mei tegen WEC in Schijndel, de huidige nummer zes op de ranglijst.