Een drone. (Foto: MVC Boxtel).
Een drone. (Foto: MVC Boxtel). Foto: MVC Boxtel

Vliegseizoen MVC Boxtel van start op Koningsdag

De Modelvliegtuigclub Boxtel organiseert tijdens Koningsdag, donderdag 27 april, de opening van haar vliegseizoen. Tijdens de aftrap worden allerlei verschillende modellen getoond.

Traditionele modelvliegtuigen, maar ook helikopters en drones zullen tussen 13.00 en 17.00 uur in het luchtruim boven het modelvliegveld aan de Mijlstraat vliegen. Dat is te vinden naast de velden van voetbalclub LSV in Lennisheuvel.

DRONES

Drones worden overigens ook wel multicopters genoemd, omdat ze in tegenstelling tot een helikopter meerdere rotorbladen hebben. Meestal vier, maar soms ook zes of acht. De apparaten komen vaak in het nieuws vanwege het onverantwoordelijke gedrag van de eigenaren. Die laten hun drones vliegen en foto's maken boven locaties waar het niet is toegestaan.

Minder bekend zijn echter de behendigheidswedstrijden waarbij piloten met hun drone laagvliegend een bepaald circuit afleggen en waarbij ze door allerlei poortjes moeten vliegen.

Thieu Trum van de Modelvliegtuigclub Boxtel: ,,We proberen er weer een gezellige vliegdag van te maken met veel verschillende modellen." De modelvlieger hoopt op een zonnige dag. ,,Uiteraard moet het weer wel meewerken. Bij regen of harde wind kan het helaas niet doorgaan." Belangstellenden zijn welkom de start van het modelvliegseizoen bij te wonen. De toegang is gratis.