EERSTE TEAM WINT VAN HAARSTEEG

Libreteams 't Ivoor sluiten competitie af met triomf

BILJARTEN

De vier libreteams van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor hebben de competitie in stijl afgesloten. Allemaal wonnen ze hun ontmoeting met de tegenstander.

Het eerste team haalde uit tegen BBG Haarsteeg 1 met 21-30. Don van der Wiel, Fouad Hasbani en met name Theo Verhagen, die tot een moyenne van 10,35 kwam, wonnen overtuigend hun partij. Ook het tweede libreteam straalde. Zij boekte winst op De Hazelaar 4 met 30-22. Cees van Eindhoven, Emanuel Coort en Louis van der Meijden - hij bereikte een moyenne van 11,17 - gaven hun tegenstanders geen schijn van kans. Het derde team behaalde eveneens de maximale score van dertig punten, dit tegen De Straat 1: 30-19. Ad van Os, Peter van Giersbergen en Henk van Boxmeer speelden een prima partij. Het vierde libreteam won tegen BBG Haarsteeg 3 met 25-21. Theo van Dongen en Math Hendriks scoorden goed, terwijl Gerard de Beer vijf winstpunten liet liggen.

SPECIAAL

Bij de afdeling recreanten libre behaalde het eerste team een overwinning van 40-19, maar dat was niet genoeg voor de titel. Ze kwam vier punten tekort over de gehele competitie. Verhagen, Peter Franken en Jacques van Loon trokken aan het langste eind. Hasbani verdient een speciale vermelding: hij won zijn partij van 120 caramboles in slechts tien beurten en de hoogste serie van 99 caramboles.

Het derde recreantenteam 3 legde het af tegen NAL 4. Wim van Dijk was de enige van 't Ivoor die wist te winnen.

Verlies was er ook. Het vijfde team van de afdeling recreanten driebanden klein was niet opgewassen tegen Het Groene Laken 1. De biljarters van het zesde team wonnen van Pas Buiten 1 met 26-19. Ook het zevende team triomfeerde. Zij speelde tegen De Piepers 4 en won: 26-20.

Uitslagen

LIBRE
BBG Haarsteeg 1 - 't Ivoor 1        21-30

't Ivoor 2 - De Hazelaar 4        30-22

't Ivoor 3 - De Straat 1        30-19

BBG Haarsteeg 3 - 't Ivoor 4        21-25

RECR. LIBRE

't Ivoor 1 - De Haarsteeg 1        40-19

't Ivoor 3 - NAL 4        32-40

RECR. 3-BAND KLEIN

Het Groene Laken 1 - 't Ivoor 5        26-22

't Ivoor 6 - Pas Buiten 1        26-19

't Ivoor 7 - De Piepers 4        26-20


Rugbyers Ducks

schitteren op

districtstoernooi

De spelers van Rugby Club Ducks konden afgelopen weekeinde op hun lauweren rusten. Er stonden geen wedstrijden gepland. Er vond wél een districtstoernooi in Amsterdam plaats. Drie jeugdspelers van de Boxtelse club, allen geboren in 2004, deden mee.

Het team van district Zuid won liefst drie van de vier wedstrijden in de hoofdstad. Thijs Schilder had een wezenlijk aandeel hierin: hij scoorde twee keer een try. Lucas de Geus en Mauro Saccomani lieten degelijk spel zien bij de voorwaartse. Het toernooi is voor de spelers een uitdaging. Ze kunnen zich namelijk meten met de beste jeugdspelers van Nederland. Zondag 30 april wacht de jeugdspelers van Ducks een nieuwe uitdaging. Het Engelse Market Harborough RUFC U14 komt op bezoek. Een versterkte jeugdselectie van Ducks trapt om 13.00 af tegen het Britse team in sportpark Den Wielakker.