Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Lars en Isis?

Het doet aan als een filmset in Hollywood: met professionele verlichting, camera's en metershoge statieven én uiteraard een complete 'crew' voor regie, camerawerk en grime. Op grote schema's wordt bijgehouden wie wanneer op de filmset wordt verwacht. Deze week wordt 'De Sint-Petrus in Boxtel: basiliek met een kleurrijk verleden' opgenomen in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum. De laatmiddeleeuwse kerk staat centraal in de film die bedoeld is om de historie van de basiliek en daarmee óók de cultuurgeschiedenis van Boxtel op een aantrekkelijke manier over brengen op scholieren. Lars Jennissen (16) en Isis de Punder (11) spelen allebei een rol in de film, waar elders in deze krant meer over te lezen is.

Welke scène hebben jullie net opgenomen? ,,Het stuk dat we net hebben gefilmd, speelt zich af in de dertiende eeuw. Een timmerman vertelt ons hoe hij Romaanse boogramen in de kerk heeft gemaakt. We moesten daarvoor middeleeuwse mutsen op", zegt Isis.

Waarom doen jullie mee? ,,Het is natuurlijk heel bijzonder om in een film te spelen en we hebben het heel gezellig. Soms is het lastig om in je rol te blijven. Vooral als je vlak daarvoor heel hard hebt moeten lachen", verklapt Isis. Lars: ,,Ik vind het leuk om iets te betekenen voor dit project. Ik vlog zelf en vind het interessant om een filmset van dichtbij mee te maken. Ook telt dit mee voor mijn maatschappelijke stage."

Hoe bevalt jullie deelname aan het project? ,,Dankzij het script heb ik heel veel geleerd over de basiliek. Ik ben benieuwd naar de reacties als de film straks vertoond wordt op scholen. Straks heb ik allemaal fans van tien jaar oud", grapt Lars. Isis: ,,Ik wist al best veel over de Sint-Petrusbasiliek en nu weet ik nóg meer. Ik vind acteren erg leuk om te doen. Het is heel anders dan bij een toneelstuk. Daar kun je absoluut geen fouten maken. Als ik mijn tekst nu verkeerd opzeg, wordt er gewoon opnieuw gefilmd."

FOTO RECHTS: Isis de Punder (voorgrond) en Lars Jennissen (achter Isis) spelen allebei een rol in een educatieve film over de Sint-Petrusbasiliek. Deze week waren de filmopnames in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).