Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'JUKEBOX' EN 'WITTE GEIT' IN MEEZINGSPEKTAKEL OP MARKT

'Boxtel Zingt!' sluit Oranjefestival af

Al jaren is het meezingen tijdens de Oranjefeesten in Boxtel een vertrouwd programmaonderdeel. Morgenavond, donderdag 27 april moet het dé apotheose worden van de festiviteiten die vanavond al starten op de Markt. Door de medewerking van twee koren en gastoptredens van duo De Dorini's en smartlappenzanger Rooie Rico hoopt Kees Berkelmans er een extra feestelijke editie van te maken. Samen met Dorien Habraken presenteert hij 'Boxtel Zingt!'. De songteksten staan in een uitneembaar katern van deze krant.

HENK VAN WEERT

'Boxtel Zingt!' gaat morgen om 20.00 uur van start op het Marktpodium. Als het mooi weer is, komen steevast veel mensen op het meezingfeest af. Maar de organisatoren streven ernaar om er een nóg spectaculairdere afsluiting van het Boxtels Oranje Festival van te maken. Waar in de voorbije jaren vrijwilligers van evenementenstichting Boxtel Vooruit voor de organisatie tekenden, is deze nu professioneel uitbesteed aan The Talent Factory.

Namens dit in Liempde gevestigde platform voor talent op het gebied van zang, dans en theater, maakte met name Miranda van Engelshoven zich sterk voor een aansprekend programma. Dat wordt - met een onderbreking van twee jaar - nu alweer voor de tiende keer gepresenteerd door Kees Berkelmans, ook van The Talent Factory. Nieuw is dat hij deze keer terzijde wordt gestaan door zangeres Dorien Habraken van feestduo De Dorini's.

SPANNINGSBOOG

,,Ik denk dat Dorien en ik een prima combinatie vormen om Boxtel Zingt! verder uit te bouwen. We hebben er in elk geval heel veel zin in. Temeer, omdat we medewerking krijgen van popkoor JukeBox én Witte Geit." Met dat laatste doelt Berkelmans op de cast van een muziektheaterproductie die in juni op de planken wordt gebracht en waarvoor inmiddels de kaartverkoop is gestart. ,,Van begin tot eind wordt aan één grote spanningsboog gewerkt, zodat het programma voor het publiek boeiend is én blijft", stelt Berkelmans. Vocale intermezzo's door de al eerder genoemde Dorini's en Rooie Rico moeten daaraan gaan bijdragen. Boxtel Zingt! is een vier uur durend programma waarin uiteenlopende muziek voorbij komt. Oók van lokale talenten als Tim Schalkx en de wereldwijd populaire deejay Sam Feldt.

FOTO BOVEN: Samen meezingers vertolken, is een uit België overgewaaide hype. Boxtel Zingt! vormt al ruim tien jaar een vertrouwd programma-onderdeel van de plaatselijke Oranjefestiviteiten. (Foto: Peter de Koning, 2013).