VROUWENPLOEG KOMT NIET VERDER DAN REMISE TEGEN VENLO

Moeizame winst voor hockeyers MEP

De mannen van MEP wonnen zondag met 3-2 van het laag geklasseerde Sint-Oedenrode. Al elf wedstrijden op rij weet de ploeg van Erik Verzijden te zegevieren. Het wordt een enerverende eindfase voor de mannen van MEP. De tweestrijd om de titel met Helmond, de halve finale om de Silver Cup tegen USHC uit Utrecht én de play-offs. De hockeysters speelden gelijk tegen Venlo en zijn zo goed als uitgeschakeld voor de play-offs. Zij kunnen de competitie rustig uithockeyen.

In kille en gure weersomstandigheden begonnen de hockeysters van MEP opportuun tegen Venlo. De vrolijke noot van de muziek van de naburige bijenmarkt bracht nog wat stemming in sportpark Molenwijk. De eerste kansen en strafcorners waren voor MEP, maar door een uitval na twintig minuten kwamen de gasten op voorsprong.

De Boxtelse ploeg vocht terug, forceerde ook nog enkele corners en maakte via Ted Koesen de verdiende gelijkmaker. In de tweede helft brak de zon door en werd de wedstrijd van twee kanten aantrekkelijker. Zowel MEP als Venlo wilden winnen en beide ploegen kregen de kansen. Helaas waren de vele strafcorners aan MEP niet besteed en bleef het gelijkspel op het scorebord. Enigszins teleurgesteld door het besef dat het spel om de prijzen voorbij was, verlieten de Boxtelse vrouwen het veld. De ploeg heeft nog vier wedstrijden op het programma staan, waarvan drie uitduels. Zondag 30 april speelt de ploeg van Inge Poelmans in en tegen Goirle. Afslag 12.45 uur.

VERRASSING

De mannen van Sint-Oedenrode kwamen in de wedstrijd tegen MEP al snel verrassend op voorsprong. De Boxtelse ploeg raakte niet in paniek, maar het werd al snel duidelijk dat dit geen makkelijke middag zou worden. Sint-Oedenrode sloot zich op achter de 22-meterlijn en een waar bastion van verdedigers belemmerde de MEP-aanvallers het scoren. Na een kwartier maakte Guus van Gardingen gelijk: 1-1. MEP bleef drukken en kansen creëren. De voorsprong vlak voor rust door Thijs van Geel leek vlak voor rust de bevrijdende treffer.

Coach Verzijden wilde in de tweede helft het tempo omhoog hebben. Maar Sint-Oedenrode gaf geen krimp. De Boxtelaren waren veel sterker, maar konden het doel niet vinden. Daarbij moet worden opgemerkt dat centraal achterin bij Sint-Oedenrode Willem van der Heijden een dijk van een wedstrijd speelde. Hij was heer en meester en ontregelde de Boxtelse aanvalsmachine. Toen de gelijkmaker (2-2) viel werd het stil op sportpark Molenwijk.

Met nog een kwartier op de klok moest het gebeuren. Aanvoerder Stijn Koesen nam zijn verantwoordelijkheid en leidde MEP naar de verdiende zege. Voor Verzijden telde alleen de overwinning. Hij besefte wel dat het zondag anders zal moeten. Dan wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Hopbel. Ook die ploeg is uitstekend op dreef en na de winterstop opgeklommen naar de vierde plaats. Afslag zondag in Schijndel om 14.45 uur.

De mannenploeg speelt op vrijdagavond 12 mei de kwartfinale om de Silvercup tegen USHC in Utrecht. Bij voldoende belangstelling wordt een touringcar ingezet om supporters te vervoeren, tegen betaling van een eigen bijdrage van 10 euro. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via e-mailadres mepheren1@gmail.com.

Helmond        18-47        HOD        18-22
MEP        18-46        Oss        18-22
HCAS        18-38        Warande        18-20
Hopbel        18-33        Rosmalen        18-14
Berkel – E.        18-31        Geel Zwart        18-7
Weert        18-24        Sint-Oedenrode        18-4

FOTO BOVEN: Guusje Pijnenburg uit meisjes A1 kwam zondag uit voor de vrouwenploeg van MEP. (Foto: Hans Verberk).