PLOEG DOET GOEDE ZAKEN TEGEN SCI

Voetballers van DVG liggen weer op titelkoers

In deze fase van de competitie lijkt het belangrijk om eerst zelf te winnen en dan te kijken naar wat de concurrentie doet. Dat pakte voor DVG zondag goed uit. De ploeg boekte een 1-3 overwinning op SCI in Sint-Michielsgestel. Koploper BMC uit Berlicum verloor, waardoor de achterstand van DVG is teruggebracht tot drie punten waarbij de Liempdenaren een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Al in de achtste minuut kwam DVG op voorsprong. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd doorgekopt door Bas van Houtum en die bereikte Bart de Windt. Vanuit de lucht was zijn schot te veel voor de SCI-doelman: 0-1. De tegenstander creƫerde maar weinig en het gemis van veel basisspelers was merkbaar. Bijna kwam DVG op 0-2 toen de SCI-verdediging een bal liet lopen voor de doelman waar Bas van Houtum achteraan ging. De Gestelse keeper kon uiteindelijk met een hand de situatie klaren.

Kort daarop kreeg DVG wederom een grote kans. Twan van den Broek kopte terug op Ruud Pijnenburg, maar zijn schot was niet doeltreffend. SCI kwam vervolgens op gelijke hoogte door een penalty. Een schot werd tot twee keer toe geblokt, maar er werd ook een handsbal geconstat-

Irene ziet mooie
reeks eindigen

Na acht punten uit de laatste vier wedstrijden leken de voetballers van Irene eindelijk hun draai gevonden te hebben. In de thuiswedstrijd tegen Racing Boys zaten er echter geen punten in voor de Gemondse ploeg. Irene kwam geen moment in de wedstrijd en verloor kansloos met 1-6.

De wedstrijd begon dramatisch voor Irene: spits Jorick de Vos moest al na twee minuten het veld met een enkelblessure verlaten. Vlak daarna werd een terugspeelbal onderschept en kwam Irene op achterstand. De ploeg vocht al snel terug maar de keeper uit Deurne stopte het schot van de uitgebroken Bart Bressers.

Toen sloeg de vlam in de pan: iedereen behalve de scheidsrechter zag dat een hard schot van Racing Boys het net raakte, maar dat de bal via de achterstang het veld weer in sprong. Er moest doorgespeeld worden en dat wilden de gasten niet. Na enig aandringen gingen ze toch door, maar tijdens de pauze werden echter harde woorden gesproken.

Toen na rust Steef Schellekens een voorzet van Rob Groendaal fraai inkopte, gingen de Racing-spelers helemaal uit hun bol. Gelukkig voor hen kwamen ze vrij snel weer op voorsprong en wisten die vervolgens knap uit te bouwen.

MO19-1: Irene - Sambeek        11.00

eerd door de scheidsrechter. Dit buitenkansje liet SCI niet lopen: 1-1.

GEBROKEN KAAK

DVG had het betere van het spel en kreeg nog meer mogelijkheden om voor rust opnieuw op voorsprong te komen. De beste kans was voor Sander van de Ven. Een

mooie diepe bal van Wilco Voets bereikte het hoofd van Van Houtum die klaar legde voor Sander van de Ven. Hij kwam echter net niet goed uit en zijn inzet ging over het doel. Kort voor rust leek er toch nog een doelpunt voor de Liempdse ploeg bijgeschreven te worden. Een voorzet werd door Bas van Houtum binnen geschoten maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Dit advies werd overgenomen door de scheidsrechter.

Na de thee waren er weinig doelrijpe kansen. DVG drong aan en naarmate de tijd vorderde geloofden de spelers van SCI in een remise. Vertragingen en fysiek sterke duels moesten dit resultaat over de streep trekken. DVG en de vele supporters reageerden ontzet op een keiharde 'body check' op middenvelder Ruud Pijnenburg. Hij moest het veld ruimen en bleek een gebroken kaak en een operatie aan het incident te hebben overgehouden. Voor Pijnenburg eindigde het seizoen zondag in Sint-Michielsgestel.

BEDOLVEN

DVG was hierna even van slag maar herpakte zichzelf en ging op zoek naar de overwinning. Een kopbal van Van Houtum eindigde op de lat. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Joep van der Meijden zette goed door en zijn eerste schot werd gekeerd door de doelman maar de bal bleef liggen. Het tweede schot was doeltreffend en de speler werd bedolven onder zijn teamgenoten. De Windt maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn tweede doelpunt van de dag binnen te koppen. Einduitslag 1-3. De overwinning was extra zoet door de nederlaag van koploper BMC. De touwtjes voor het kampioenschap liggen nu ook weer in Liempdse handen. Zondag 30 april krijgt DVG het reeds gedegradeerde WHV op bezoek.

JO19-2: DVG - Blauw Geel        13.00

FOTO ONDER: DVG'er Bart de Windt scoort hier het eerste doelpunt tegen SCI in Sint-Michielsgestel. Later in de wedstrijd was hij opnieuw succesvol. (Foto: Toon van Ruremonde).