VOLLEYBALLERS WERKEN ZICH IN DRIE SEIZOENEN OP

Blox pakt titel in derde klasse

De sfeer zat er bij de volleybalmannen van Blox al meteen goed in, dankzij de titel die Blox C1 in de wacht sleepte. Voor

de kampioenswedstrijd van de mannen waren deejays aangesteld en extra tribunes om het speelveld in sporthal De Braken gebouwd. En die zaten stampvol...

In de eerste set bleef er niks over van ODI. Blox beleefde een droomstart en won de set met 25-10. In dezelfde opstelling wonnen de gastheren in een beduidend spannender duel ook de tweede set: 27-25. De derde set was nóg spannender. De mannen hoefden nog maar één set te pakken, maar dat zorgde voor extra zenuwen. De Boxtelse passing was heel wisselvallig waardoor de aanval niet altijd soepel verliep.

TIME-OUT

Tijdens een time-out van coach Jeroen Verhagen werden de neuzen dezelfde kant op gezet, zodat er meer beleving in het spel kwam. ODI bleef Blox op de huid zitten, maar de thuisploeg won opnieuw (25-23) zodat de titel een feit was. Het feest brak los. Van korte duur overigens, omdat ook de vierde set nog gespeeld moest worden. Die verliep rommelig, maar werd uiteindelijk toch gewonnen door het Boxtelse team: 25-22.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op het veld en in de kantine, waarbij zelfs de sportieve tegenstander deelnam aan de feestelijkheden. De mannen van Blox hebben een mooie prestatie neergezet en werkten zich in drie seizoenen van beneden naar boven. Hun werken is nu beloond met het kampioenschap. Met dank aan coach Verhagen, die het team op veel vlakken heeft verbeterd, óók individueel.

VROUWEN

De vrouwen van Blox kwamen in het duel tegen het hoger geklasseerde PSV 3 in de eerste set op achterstand, maar wonnen toch met 25-23. In de tweede set werd het 25-15 en ook de derde set werd gewonnen: 25-20. In de vierde en laatste set gaven de vrouwen van Blox door concentratieverlies een voorsprong uit handen, waardoor PSV met 25-23 won.

FOTO BOVEN: De mannen juichen in sporthal De Braken nadat ze de derde set wonnen van ODI uit Middelbeers. In drie seizoenen tijd hebben ze zich onder leiding van coach Jeroen Verhagen opgewerkt van de kelder naar de top van de derde klasse. Volgend seizoen komt het team uit in de tweede klasse. (Foto: Albert Stolwijk).

53 deelnemers aan regiomix
bij jeu de boules De Walnoot

Op de banen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot aan de Selissenwal is maandag de regiomix gespeeld. Dankzij de zon konden de spelers op de buitenbanen een balletje gooien. Liefst 53 jeu-de-boulers deden mee.

Albert van de Sande coördineerde de wedstrijd. Die werd gewonnen door Jos Kerkhofs met een score van 3/22 punten. Jan Pennings, Jos van Grinsven en Broer Renne behaalden 3/17, Jan van Vught scoorde 3/15, Okke Brands 3/7, Ria van Bruegel 2/16, Albert van de Kamp 2/14, Gerard van Esch 2/14 en Wim van Alphen 2/13.

Deelnemers uit de hele regio zijn welkom om iedere maandag mee te doen aan het toernooi. Vanaf 13.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen bij de vereniging. Degenen die mee willen doen, dienen zich vóór 13.30 uur aan te melden. Kijk voor meer informatie op de website www.jbvdewalnoot.nl.