Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ZESDE TEAM IS KAMPIOEN VAN VIJFDE KLASSE

Tafeltennissers Taverbo blijven in derde divisie

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft het vaandelteam van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo zich weten te handhaven in de landelijke derde divisie. In eigen huis werd in een rechtstreeks degradatieduel concurrent Megacles uit Weert met 6-4 opzij gezet. In de hoofdklasse kwam Taverbo 2 slechts één puntje tekort voor handhaving. Het zesde team van de vereniging zorgde voor succes door het kampioenschap in de vijfde klasse op te eisen.

Vooraf was bekend dat de verliezer van het treffen tussen Taverbo en Megacles hoogstwaarschijnlijk zou degraderen naar de afdelingscompetitie. Beide teams zouden bij een nederlaag afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd tussen Hilversum en ODT. Maar omdat dat duel, hoe verrassend, in een gelijkspel eindigde, waren die twee ploegen al zeker van lijfsbehoud.

Taverbo had wel het geluk dat de Limburgers niet op volle oorlogssterkte naar Boxtel waren afgereisd. Het vijftienjarige talent Sharon Janssen, dat vorige week nog drie partijen won tegen kampioen Avanti, had verplichtingen in de damescompetitie. Derhalve moest Megacles noodgedwongen een beroep doen op een invaller uit de eerste klasse. Deze bleek geen partij voor de ervaren Boxtelse ploeg, met Teun Vlaminckx, Marlotte Staps en Michel Sperling in de basisopstelling. Zo waren er al snel drie belangrijke punten binnen. Omdat Staps en Sperling beide nog een partij wisten te winnen en samen ook het dubbelspel binnensloegen, werd de handhaving in de derde divisie toch nog redelijk eenvoudig bewerkstelligd.

Ook het volgend seizoen zal Taverbo/Sabo dus op landelijk niveau te bewonderen zijn. Een hele knappe prestatie, want het is in de tafeltenniscompetitie absoluut niet eenvoudig om je als promovendus te handhaven in die hogere klasse. Taverbo flikte het en is nu alweer bezig met de voorbereiding op het volgende seizoen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de selectie te versterken om zodoende in de najaarscompetitie wederom een serieuze rol van betekenis te spelen.

THRILLER

Eén treetje lager redde Taverbo/Sabo 2 het net niet om zich te handhaven in de hoofdklasse, het hoogste regionale niveau. In een thriller van jewelste tegen


directe concurrent Middelburg kwam alles aan op de allerlaatste partij van de dag tussen de kopmannen van beide ploegen. Gijs Klop nam namens Taverbo een 1-0 voorsprong maar zag zijn opponent Thomas Groenewoud terugkomen tot 1-1. Toen vervolgens de derde game met minimaal verschil verloren ging, was Groenewoud ontketend en sloeg hij de Boxtelse reserves uiteindelijk terug naar de eerste klasse. Op dat niveau had Taverbo 3 zich enkele weken geleden al verzekerd van de titel. Het team bewandelt derhalve de omgekeerde weg en neemt in de hoofdklasse het stokje van het tweede over.

In de vijfde klasse was er succes voor Taverbo 6. In een rechtstreeks duel om het kampioenschap moest die ploeg winnen van koploper ASIO. De Boxtelaren stonden al snel op een comfortabele 5-1 voorsprong, maar het beslissende punt liet vervolgens lang op zich wachten. Net toen de kampioens-stress echt vat leek te gaan krijgen op de formatie maakte Walter Peltenburg in een spannende vijfsetter aan alle onzekerheid een einde. Samen met zijn teamgenoten Cees Hems, Hans Stoker en Hans van Haaren promoveert hij dankzij dit resultaat naar de vierde klasse.

JEUGDTEAMS

De jeugdteams van Taverbo hebben een prima voorjaarsseizoen achter de rug. De eerste ploeg kwam uit in de eerste klasse junioren en is met 58 punten uit tien wedstrijden op een stevige tweede plaats geëindigd achter Never Despair uit 's-Hertogenbosch. Ondanks dat de plaatsen in de hoogste regionen al verdeeld waren, stond er zaterdag toch een spannende wedstrijd op het programma toen de jongens tegen de titelhouder speelden. Het lukte echter alleen Lars de Laat om een partij in winst om te zetten.

Spannend was het ook in Eindhoven waar het tweede jeugdteam speelde tegen Flash. Taverbo zou minimaal zeven punten moeten behalen om nog kampioen te kunnen worden. Flash walste echter met 8-2 over het team heen. Hierdoor is de ploeg met 62 punten uit tien wedstrijden tweede geworden in de tweede klasse. Bovendien staat Lars Strik bovenaan de persoonlijke ranglijst in deze klasse met 26 van de 27 gewonnen wedstrijden.

Een tweede plaats was er eveneens voor het derde jeugdteam dat dit seizoen voor het eerst uitkwam in de vijfde klasse Junioren. De ploeg won zaterdag in 's-Hertogenbosch met 3-7 van Never Despair maar kwam vier punten tekort voor een kampioenschap.

FOTO BOVEN: Michel Sperling en Marlotte Staps van Taverbo in actie tegen Megacles uit Weert. (Foto: Hans Verberk).


Essche Boys

SENIOREN

Uitslagen zondag 23 april

GSBW 1 - Essche Boys 1        6-0

Essche Boys 2 - Boxtel 3        1-1

Essche Boys 3 - SVG 4        4-1

Elshout 5 - Essche Boys 4        4-1

Vrouwen: Essche Boys - Beesd        1-4

Programma vrijdag 28 april

Toernooi Rosmalen        19.30

Programma zondag 30 april

Essche Boys 1 - Jong Brabant 1        14.00

Essche Boys 2 - Nieuwkuijk 3        10.30

RWB 4 - Essche Boys 3        11.00

St.M.Gestel 7 - Essche Boys 4        10.00

Vrouwen: Den Dungen - Essche Boys        12.15

VETERANEN

Uitslag zaterdag 22 april

Essche Boys - Audacia        1-2

Programma zaterdag 29 april

Jong Brabant - Essche Boys        16.30

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 22 april

JO19-1: Essche Boys - Jong Brabant        5-0

MO19-1: OJC - Essche Boys        4-0

JO11-2: Essche Boys - Helvoirt        4-2

Programma zaterdag 29 april

JO19-1: SV Reeshof - Essche Boys        13.30

MO19-1: Essche Boys - Jan van Arckel        14.30

JO17-1: Essche Boys - BMC        13.00

JO11-2: Zwaluw VFC - Essche Boys        09.00