Voorzitter Paul van Alphen (links) van Podium Boxtel en secretaris Ton van Dooremalen zijn in hun sas met de 250 nieuwe stoelen van de theaterzaal. Rabobank Hart van de Meierij schonk Podium Boxtel 10.000 euro. (Foto: Peter de Koning).
Voorzitter Paul van Alphen (links) van Podium Boxtel en secretaris Ton van Dooremalen zijn in hun sas met de 250 nieuwe stoelen van de theaterzaal. Rabobank Hart van de Meierij schonk Podium Boxtel 10.000 euro. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

RABOBANK SCHENKT THEATERZAAL NIEUWE STOELEN

Podium Boxtel doet kussens in de ban

Bezoekers van Podium Boxtel kennen ze wel: de feloranje en groene geruite kussentjes die steevast vóór een theatervoorstelling worden uitgedeeld aan het publiek. Een koddig gezicht waar menig cabaretier een rake grap over inkopte. Dat is nu verleden tijd. Rabobank Hart van de Meierij schonk vanuit het Coöperatief Dividend liefst 10.000 euro aan Podium Boxtel. Daarvan schafte het theater aan de Burgakker 250 comfortabele stoelen aan. En ze zitten héérlijk.

De oude stoelen waren nodig aan vervanging toe. De nieuwe zetels werden in nauw overleg met SintLucas uitgekozen. Het Boxtelse theater is namelijk gehuisvest in één van de zalen van de onderwijsinstelling. Een belangrijke eis stond voorop bij de keuze voor de nieuwe theaterstoelen. ,,We wilden graag stoelen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. In een noodsituatie valt dan één rij om. Zonder koppeling komen de stoelen verspreid door de zaal terecht en kunnen ze de doorgang blokkeren", legt voorzitter Paul van Alphen van Podium Boxtel uit.

Podium Boxtel investeerde recent in een bar, een klimaatsysteem, kleedruimten voor artiesten én een extra deur aan de zijkant van het podium. Dat kon zij doen nadat de gemeente Boxtel een langdurige subsidieovereenkomst aanging met de theatervoorziening. Ook SintLucas wil verder met Podium Boxtel. Vrijdag ondertekenden het College van Bestuur van de mbo-school en het bestuur van het theater een huurovereenkomst waarmee de toekomst van Podium Boxtel tot 2022 veilig gesteld is.