Aansporing hadden de kinderen niet nodig. De drumlessen voor de onderbouw van De Spelelier waren een daverend onderdeel van de Koningsspelen. (Foto: Peter de Koning)
Aansporing hadden de kinderen niet nodig. De drumlessen voor de onderbouw van De Spelelier waren een daverend onderdeel van de Koningsspelen. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

ONDERBOUW SPELELIER GAAT LOS OP TROMMELS EN KISTEN

Heerlijk drummen voor jarige koning

Trommelen en ondertussen cool kijken. Drummen op je benen, een trommel of een kist. De kinderen van de onderbouw van basisschool De Spelelier gingen vrijdagochtend helemaal los tijdens de bijzondere drumlessen van muziekdocent Joris de Bont. Een daverend onderdeel van de Koningsspelen.

Veel leerlingen waren vrijdagochtend buiten het schoolgebouw actief met sport en spel tijdens de Koningsspelen ter ere van Koningsdag op donderdag 27 april. Maar dat betekende zeker niet dat het schoolgebouw was uitgestorven. Integendeel. Onder de noemer 'Drummen is óók topsport' werkten de leerlingen van groep 1 tot en met 4 zich in het zweet tijdens de bijzondere lessen van muziekdocent Joris de Bont. ,,Taal, muziek, sport, motoriek, je hersens gebruiken. Vandaag tijdens de Koningsspelen proberen we alles met elkaar te verbinden", vertelde Joris tussen de lessen door. ,,Deze drum-activiteit is onderdeel van een grote actieve dag ter ere van de aanstaande verjaardag van de koning. Een extra leuk onderdeel, want gewoon lol maken met elkaar mag vandaag ook een doel zijn." Bijna de hele drumles speelden de kinderen samen op bekende en eenvoudige melodieën. Af en toe wees Joris een leerling aan voor een solo. ,,Dan gaan ze echt helemaal los. Fijn om zo heel even in de spotlight te staan naast het samen muziek maken. Ook voor mij is dit een superdag, met al deze enthousiaste kinderen. Ik voel me soms net een popster."

CULTUUR LOPER

De Spelelier is een Cultuur Loper-school. De school volgt een speciaal programma met scholing, coaching en een digitaal platform om de kwaliteit van cultuureducatie te verbeteren. De drumlessen van afgelopen vrijdag waren daar onderdeel van. De Cultuur Loper werd ontwikkeld door Kunstbalie, in samenwerking met Erfgoed Brabant, lokale intermediairs, cultuuraanbieders en basisscholen in Noord-Brabant. Het programma geeft invulling aan de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.