Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HONDERDEN KINDEREN VERZAMELEN 27 APRIL BIJ ODC EN MEP

Sport verbroedert op Koningsdag

MARC CLEUTJENS

Honderden, misschien wel duizenden kinderen hebben er de afgelopen decennia aan meegedaan: het Koninginnedag- en Koningsdagvoetbal bij ODC. En sinds enkele jaren is ook het Koningsdaghockey bij MEP een voltreffer op de verjaardag van het staatshoofd. Morgen, donderdag 27 april is het weer zover...

De sportparken Wagenaars aan het Essche Heike en Molenwijk aan de Eikenlaan zijn op Koningsdag het domein van de Boxtelse schooljeugd. Waar anders op deze voetbal- en hockeyvelden in team- en clubverband wordt gestreden om de hoogste eer, staat nu de naam van de school op shirt, broek en spandoek.

In sportieve maar vaak ook razend spannende wedstrijden nemen teams van alle Boxtelse basisscholen het tegen elkaar op. Natuurlijk gaat iedereen voor de cup met de grote oren, maar meedoen aan Koningsdagvoetbal betekent ook verbroedering. Met leeftijdsgenoten van andere scholen die allemaal zijn uitgerukt om de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren.

BUITENSPEL

Aan het Koningsdagvoetbaltoernooi bij ODC doen in totaal 28 teams mee van bijna alle basisscholen in Boxtel en Lennisheuvel. De poulewedstrijden beginnen 27 april om 09.15 en om 13.15 uur, de prijsuitreiking vindt plaats om respectievelijk 12.15 en 17.00 uur. In de middaguren komen de sterkste teams in actie en wordt een aantal spannende finales verwacht, zo stelt medeorganisator Arjan van Bokhoven van de ODC-jeugdcommissie.

Alle voetbalwedstrijden duren vijftien minuten. De teams die uitkomen in poule C hebben vaak veel voetbalervaring en spelen volgens de geldende regels van de KNVB, inclusief buitenspel. Van de ploegen wordt verwacht dat ze assistent-scheidsrechters meenemen die vlaggen en letten op naleving van de buitenspelregels.

De scholen die meedoen zijn Angelaschool, De Vorsenpoel, De Beemden, Sint-Petrusschool, De Spelelier, Molenwijkschool, Prinses Amaliaschool, De Hobbendonken en Sint-Theresiaschool.

HOCKEY

Hockeyclub MEP begroet op Koningsdag ongeveer tweehonderd scholieren die in teamverband gaan meedoen aan een toernooi. Zes basisscholen hebben zich dit jaar ingeschreven: De Spelelier, De Vorsenpoel, Molenwijkschool, Angelaschool, Sint-Petrusschool en De Hobbendonken.

De wedstrijden worden afgewerkt in zes poules; de finales beginnen om 13.15 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking. De organisatie van het Koningsdaghockey is in handen van Elke Goossens, Claudia Schults, Sophie Teunis en Femke Lagerweij. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding