Bumperball gaat dit jaar op herhaling tijdens Koningsdag in Esch. De activiteit vindt plaats op het terrein van Essche Boys. Bij slecht weer wordt de gymzaal van de Sint-Willibrordusschool gebruikt. (Foto: Annelieke van der Linden).
Bumperball gaat dit jaar op herhaling tijdens Koningsdag in Esch. De activiteit vindt plaats op het terrein van Essche Boys. Bij slecht weer wordt de gymzaal van de Sint-Willibrordusschool gebruikt. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto:

FIETSTOCHT, VRIJMARKT, BUMPERBALL EN KNUTSELEN

Koningsdag Esch voor jong en oud

Bumperball, fietstochten, vrijmarkt en spelletjes: Koningsdag in Esch is ook dit jaar weer een feest voor jong en oud. Na het officiƫle gedeelte op het Marktplein vinden de activiteiten plaats bij pannenkoekenhuis Het Betoverde Bos aan de Haarenseweg en het voetbalterrein van Essche Boys aan de Witvensedijk.

Het Oranjefeest in Esch gaat om 11.00 uur van start op het Marktplein. Dan worden de gedecoreerden in het zonnetje gezet. Een uur later gaan alle andere activiteiten van start. Zo is er in en om het pannenkoekenhuis een vrijmarktje, kinderen kunnen knutselen, geschminkt worden en er zijn spelletjes. Wegens eerder succes wordt ook opnieuw een bingo georganiseerd. Deejay Rob zorgt voor de muzikale omlijsting. Kinderen worden uitgenodigd om 'koninklijk verkleed' te komen.

Carnavalsvereniging 't Bacchuscorps organiseert traditiegetrouw een fietstocht door de omgeving. Mensen kunnen deelnemen aan 25 of 45 kilometer en starten tussen 12.00 en 13.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Op het terrein van Essche Boys kunnen kinderen met een lengte vanaf 1.20 meter van 13.00 tot 16.00 uur meedoen aan wedstrijdjes bumperball, waarbij iedereen een plastic luchtbel om zich heen heeft. Bij slecht weer vindt de activiteit plaats in de gymzaal van de Sint-Willibrordusschool. Meer informatie: www.soesch.nl.