ODC-speler Sait Korkmaz in een kopduel met tegenstander Taxandria. JO19-1 speelde gelijk, waardoor de ploeg na de meivakantie opnieuw kansen krijgt om de kampioenstitel binnen te halen. (Foto: Hans Verberk).
ODC-speler Sait Korkmaz in een kopduel met tegenstander Taxandria. JO19-1 speelde gelijk, waardoor de ploeg na de meivakantie opnieuw kansen krijgt om de kampioenstitel binnen te halen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

JEUGD MASSAAL NAAR KAMPIOENSWEDSTRIJD ODC-BELOFTEN

'Hé, zo druk is het op zondag nooit...'

Ongekende taferelen in sportpark Molenwijk op een doodgewone donderdagavond in Boxtel. De beloften van ODC spelen een kampioenswedstrijd tegen Taxandria uit Oisterwijk en alle zitplaatsen op de hoofdtribune zijn bezet; de staantribune is goed gevuld. Het resultaat viel tegen (2-2), maar de belangstelling voor het aanstormend voetbaltalent was hartverwarmend.

Om de kampioensschaal in ontvangst te mogen nemen, was een zege op Taxandria donderdag vereist. Dat lukte niet, ondanks een snelle openingstreffer van Pieter van Bragt in de tweede minuut. Na de gelijkmaker kort voor rust - een schitterende lob - en de 1-2 na de pauze, kwam ODC niet verder dan 2-2 en moet op 6 mei bij SCI in Sint-Michielsgestel gewonnen worden om een plek in de hoofdklasse af te dwingen.

,,Hé, zo druk is het op zondag nooit", was de meest gehoorde uitspraak in Molenwijk. Niet alleen voorzitter Ton Jonkers was het opgevallen dat een gerichte actie via Facebook enkele honderden supporters - vooral leeftijdsgenoten van de spelers van ODC JO19-1 - op het duel waren afgekomen. Ook bestuurslid Wim Kanters was het opgevallen, net als trouwe supporter Piet Slijters. ,,Het zou mooi zijn als er vaker zoveel publiek zit", zei een andere bezoeker van de kampioenswedstrijd. ,,Op zondag mag er best meer volk zijn als ons eerste elftal moet spelen. Het is zo leuk dat er nu zoveel jeugd is."

De beloften konden de hoge verwachtingen niet waarmaken. Peter Verhoeven, met Adi van Wijk en Ben Welvaarts lid van de technische staf, rekende vooraf op een zege. ,,Maar het is wel spannend hoor. Ik denk dat ik dit als trainer spannender vind dan al die wedstrijden die ik in het eerste heb gespeeld." Ook de voetballers waren gespannen. Na een prima openingsfase speelde ODC verkrampt en werden nauwelijks kansen gecreëerd. Paal en lat stonden bovendien treffers in de weg.

Na het laatste fluitsignaal stortten de ODC'ers ter aarde. De ploeg moet zich nu oprichten om na de meivakantie alsnog de titel in de wacht te slepen...