Roy Donders op Kingsnight Fissa

De aftrap van het Boxtels Oranje Festival belooft wat. Zanger en entertainer Jordy van den Boer heeft in opdracht van de gezamenlijke Markthoreca een daverend muziekprogramma voor jongeren op touw gezet onder de titel Kingsnight Fissa. Deejay Jip van Krieken (Mr. JeePee) draait woensdag 26 april vanaf 19.00 uur muziek en er zijn diverse live-optredens. Onder meer Nederlandstalig, door Roy Donders. Maar ook house en rap komen voorbij.

Naast de 'Stylist van het Zuiden' vertolken zangers als Theodoor en Arjon Oostrom Nederlandstalig repertoire. De houseformatie Buren van de Brandweer zorgt voor 'interactieve chaos'.

Jordy heeft met zijn evenementenbureau Dutch Event artiesten gecontracteerd die jongeren vanaf 18 jaar aanspreken. ,,En dat is óók de doelgroep waar we ons die avond nadrukkelijk op richten. We willen de jeugd dan in Boxtel houden. Op Koningsdag lukt dat niet, dan zijn er te veel leuke festiviteiten in nabijgelegen steden", vertelde bestuurslid Ludy Meister van evenementenstichting Boxtel Vooruit vorige week in deze krant. Hij coördineert het Oranjeprogramma. Een uitgebreid overzicht van wat er te doen staat, verschijnt volgende week in deze krant. Onder meer over de vernieuwde opzet van Boxtel Zingt, het meezingfeest op de Markt. Daarvoor worden in de volgende editie alle songteksten gepubliceerd. Brabants Centrum heeft zich als maatschappelijk partner verbonden aan het Boxtels Oranje Festival.


Krant dag eerder

Vanwege Koningsdag verschijnt Brabants Centrum volgende week een dag eerder: woensdag 26 april. In die krant niet alleen het uitgebreide Oranjeprogramma van Boxtel, maar ook van Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch. Adverteerders gelieve hun materiaal uiterlijk dinsdag om 12.00 uur aan te leveren. Kopij dient maandagavond in het bezit van de redactie te zijn.