Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

DRUKKE DAG VAN HET LANDSCHAP

Aanschuiven bij vernieuwd Groot Duijfhuis in Liempde

De Dag van het Landschap is op Tweede Paasdag succesvol verlopen, stelt natuurorganisatie Brabants Landschap. Vanaf elf locaties gingen ruim 2.700 deelnemers op pad om te genieten van de natuur dichtbij huis.

Het Groot Duijfhuis in de Liempdse buurtschap Kasteren, waar enkele dagen eerder nog het nieuwe Buitenlokaal officieel werd geopend, was een van de plekken waar wandelaars op pad gingen. Rond het middaguur vertrok een groep van zeventig wandelaars. Op de foto is te zien hoe een van de groepen zich opmaakt voor een excursie rondom het kartuizer monument aan de Dommel. Naast een rondgang over het erf nabij de Dommel werd de omgeving van het Groot Duijfhuis verkend. (Foto: Gerard Schalkx).


Sint-Joseph zoekt starters voor DKA

Op het terrein van het voormalig milieueducatiecentrum De Kleine Aarde aan het Klaverblad in Boxtel worden in de toekomst twintig starterswoningen gebouwd. Woonstichting Sint-Joseph, een van de partners die werkt aan De Kleine Aarde 2.0, zoekt starters die graag op deze plek willen wonen.

De starterswoningen komen op een zelfvoorzienend terrein waar wonen, leren, mobiliteit, gezondheid en voeding hand in hand gaan en nauw wordt samengewerkt met ondernemers, overheid en onderwijs.

Belangstellenden die als starter in aanmerking willen komen voor een plek op De Kleine Aarde, worden uitgenodigd mee te doen aan zogeheten inspiratiesessies. Ze kunnen zich melden bij Sint-Joseph via e-mailadres communicatie@sintjoseph.nl.