Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Simon?

Enzo Knol is zijn grote voorbeeld. Maar vlogger Simon Schellekens (11) uit Boxtel is zelf ook al aardig bedreven in het maken van korte videofilmpjes die hij enthousiast deelt op zijn eigen YouTube-kanaal. Binnenkort is de scholier van basisschool De Hobbendonken zelfs te zien in vlogs van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

Wat kunnen we zien in je volg over het ziekenhuis? ,,Ik ben de hele dag door een cameraploeg gevolgd. In het filmpje dat straks op de website van het ziekenhuis te zien is, laat ik zien wat een longfunctietest inhoudt. Kinderen die zo'n test moeten doen, kunnen op het filmpje zien dat het helemaal niet spannend is."

Dit lijkt meer op een korte speelfilm! ,,Klopt, maar als vlogger heb ik natuurlijk ook zelf een filmpje gemaakt. Op mijn YouTube-kanaal vind je dus binnenkort een vlog van mijn belevenissen in het ziekenhuis. Een vlog van een vlog, haha."

Wanneer ben je begonnen als vlogger? ,,Toen ik 9 jaar werd, heb ik een cameraatje voor mijn verjaardag gevraagd. Op mijn verjaardagsfeestje heb ik het eerste filmpje gemaakt. Nu werk ik aan mijn zestiende vlog over het ziekenhuis. En als we in de meivakantie een paar dagen naar Almelo gaan, zal ik ook een filmpje maken over alles wat ik daar beleef."

Welke zijn het meest geslaagd? ,,Mijn filmpje over superhelden is heel grappig en het meest bekeken. Veel mensen lachen ook om mijn vlog waarin ik tips geef over wat je kunt doen als het slecht weer is. Ook heb ik een vlog gemaakt over de vraag of school saai is. Die vraag heb ik gesteld aan directeur Henk Verhoeven van De Hobbendonken. Hij zegt natuurlijk dat school helemaal niet saai is. Als hij te lang praat, spoel ik een stukje door, hihi."

Waaraan moet een goede vlog voldoen? ,,Een vlog moet vooral niet te lang duren. Ik vind ook dat een filmpje leuk en grappig moet zijn."

Wat vinden je klasgenoten ervan? ,,Ze vinden het heel leuk. Zodra ik weer een nieuwe vlog heb, kijken we het filmpje met de hele klas op het digibord. Maar een filmpje maken en bewerken is nóg leuker dan er naar kijken." (Foto: Peter de Koning).

Nieuwsgierig? Ga naar het YouTube-kanaal van Simon Schellekens.