Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EERBETOON VOOR LID BRIDGECLUB BOXTEL

Riet van Stuivenberg: altijd keigoed met bridge

Al meer dan 25 jaar is Riet van Stuivenberg een van de drijvende krachten achter de wekelijke bridgemiddag die woensdag wordt gespeeld in Chinees restaurant Lotus aan de Breukelsestraat in Boxtel. Net voordat gisteren de uitslag bekend werd gemaakt, werd ze verrast. De districtsvoorzitter van de Nederlandse Bridge Bond reikte de 77-jarige Boxtelse de Kei uit. Een onderscheiding voor bridgers die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor hun club.

In een tijd dat in Boxtel overdag nog geen bridge werd gespeeld, nam Van Stuivenberg het initiatief voor een wekelijkse spelmiddag voor senioren. Hoewel ze nooit een bestuursfunctie bekleedde, was de Boxtelse achter de schermen altijd actief om de zaakjes organisatorisch goed te laten verlopen. ,,Ze voerde de ledenadministratie, assisteerde de penningmeester en is de steun en toeverlaat van de wedstrijdleider", vertelt voorzitter Pieter Springer van Bridgeclub Boxtel. Dat is de vereniging waarbij de woensdagmiddagbridgers zich jaren geleden aansloten en die de onderscheiding voor Van Stuivenberg aanvroeg. ,,Riet staat het liefst op de achtergrond en is wars van publiciteit. Maar ze betekent veel voor de club. Op woensdagmiddag spelen hoofdzakelijk senioren bridge. Bridge speel je in koppels en als door overlijden iemand alleen kwam te staan, zorgde Riet steevast dat een nieuwe bridgepartner werd gevonden. In die zin is ze een échte verbinder. Ze verdient deze onderscheiding echt", aldus Springer.

FOTO RECHTS: Riet van Stuivenberg toont de Kei van de Nederlandse Bridge Bond die zij overhandgd kreeg door districtsvoorzitter Aad Schaper (rechts). Voorts op de foto voorzitter Pieter Springer van Bridgeclub Boxtel en Aafje Melcherts van de commissie Wel & Wee. (Foto: Peter de Koning).