Beeld van het uitverochte optreden van de Boxtelse gelegenheidsformatie Byrds on the Wind in Podium Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Beeld van het uitverochte optreden van de Boxtelse gelegenheidsformatie Byrds on the Wind in Podium Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ZATERDAG 29 APRIL IN CITY THEATER SCHIJNDEL

'Byrds on the Wind' gaat op herhaling

De Boxtelse gelegenheidsformatie Byrds on the Wind, die in maart een uitverkocht optreden verzorgde in Podium Boxtel aan de Burgakker, staat zaterdag 29 april op de planken in Schijndel. De band speelt die avond in het City Theater een groot aantal nummers die vallen onder de noemer 'Californian Dream'.

Byrds on the Wind is een formatie die bestaat uit Jan Bergman en Tejo van den Nieuwenhuyzen van Go Rome, Jos Vervoort en Adrie van Osch van Two of Us, Hans Smit van Jackoustic, Ad van de Nosterum van StrammerMax en Hans Meeuwissen. Met 'Californian Dreams' speelt de band vooral Amerikaanse nummers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw met veel aandacht voor meerstemmige zang. Nummers van onder andere Bob Dylan, The Byrds, Buffalo Springfield, The Eagles en Crosby, Stills, Nash & Young werden door het publiek in Podium Boxtel met enthousiaste reacties en ovaties ontvangen.

Boxtelaar Sjef Engelbart, onder meer bekend van bands als Urban Jungle en Milestones From The Underground Scene, zorgde als 'popprofessor' voor de nodige historische achtergrondinformatie over artiesten en nummers. Hij vertelt ook tijdens de voorstelling in Schijndel leuke anekdotes en brengt dwarsverbanden aan tussen de nummers die op de setlist staan van Byrds on the Wind.

Toegangskaarten kosten 7,50 euro en kunnen besteld worden via www.tapperijdebeurs.nl en zijn aan de zaal te koop.