Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE WERKGROEP WERKT AAN REPRISE VAN ROCKMUSICAL

Jesus Christ in Concert krijgt vervolg

MARC CLEUTJENS

De rockmusical Jesus Christ in Concert wordt ook in 2018 opgevoerd in Boxtel. Dat heeft initiatiefnemer Roeland Heesbeen deze week bekendgemaakt. Na vier uitverkochte shows in de voormalige Heilig Hartkerk in 2016, kiest Heesbeen met de andere kartrekkers voor een geheel nieuwe, eigentijdse opzet op een andere locatie. Acteurs, muzikanten en vrijwilligers kunnen zich vanaf heden aanmelden.

De plek waar de reprise van Jesus Christ in Concert te zien zal zijn, wil Heesbeen nog niet onthullen. Wel staat vast dat het niet in de Heilig Hartkerk zal zijn. ,,De werkgroep wil met muzikaal leider Dave Hanhart en artistiek leider Anke Heesbeen een andere weg inslaan en eigentijdse elementen aan de voorstelling toevoegen", legt Roeland Heesbeen uit. ,,Dan kun je denken aan een industrieel decor, rap, streetdance en misschien wel hogepriesters die op motoren door de zaal scheuren."

De werkgroep die Jesus Christ in Concert rond de paasdagen in 2018 wil presenteren, bestaat naast kartrekker Heesbeen uit Paul van Alphen, Louis Meister, Femke Lagerweij en Gerard Timmermans. ,,Het is niet onze bedoeling om het succes van 2016 te evenaren of te overtreffen", vertelt Heesbeen. ,,We willen de rockmusical juist in een heel ander jasje gieten en er actuele vraagstukken aan toevoegen. Denk aan de vluchtelingenproblematiek."

UNIVERSEEL THEMA

Verbinden is ook nu het toverwoord. De werkgroepleden hopen dat veel acteurs, muzikanten en vrijwilligers zich melden om een steentje bij te dragen aan deze productie. Nadrukkelijk doet Heesbeen een oproep richting jonge talenten en mensen met een migratieachtergrond die zich verbonden voelen met de thematiek van Jesus Christ in Concert. ,,Natuurlijk is de rockmusical een weergave van het lijdensverhaal van Jezus Christus, maar dat thema is universeel, zeker als je de hedendaagse vluchtelingenproblematiek erbij betrekt."

Heesbeen geeft aan dat tijdens Jesus Christ in Concert 2018 opnieuw alle nummers van de rockmusical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice de revue zullen passeren. Sinds afgelopen weekend de eerste berichten over de reprise de ronde deden, hebben zich al meer dan veertig belangstellenden gemeld. Daaronder zijn acteurs van de cast die in 2016 applaus oogstte in de vroegere Heilig Hartkerk, maar ook nieuw talent. ,,We roepen iedereen die een bijdrage wil leveren op om zich aan te melden. Nog vóór de zomervakantie worden audities gehouden voor alle hoofdrollen."

De initiatiefnemer benadrukt dat nog geen rollen zijn toegewezen; met de werkgroep wil hij juist bereiken dat een geheel nieuwe voorstelling ontstaat. De komende weken worden benut om de productie verder vorm te geven en alle creatieve ideeën uit te werken.

AANMELDEN

Acteurs, dansers, muzikanten en vrijwilligers die willen meewerken aan de totstandkoming van Jesus Christ in Concert 2018, kunnen zich uitsluitend via e-mail aanmelden: jc2018boxtel@gmail.com. Vanwege de te verwachten drukte, zal de werkgroep niet per omgaande kunnen reageren.

FOTO BOVEN: Beeld van de finale van Jesus Christ in Concert in de voormalige Heilig Hartkerk in 2016. Boxtel was in de ban van de rockmusical die viermaal bijna vijfhonderd toeschouwers lokte. De editie van 2018 zal gehouden worden op een andere locatie. (Foto: Peter de Koning).


Theaterklas JRL

met 'monsterlijk'

toneelstuk in aula

De theaterklas van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) brengt vandaag, donderdag 20 april en morgen, vrijdag 21 april vanaf 19.30 uur de productie 'Where the wild things are' op de planken. Het toneelstuk is een bewerking van de gelijknamige film van Spike Jonze, maar de leerlingen hebben ook zélf scènes bedacht.

Na een ruzie met zijn moeder belandt Max op een eiland vol monsters, de 'wild things'. Zij roepen hem uit tot koning. Maar dat blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn als hij dacht. Tegelijkertijd worden scènes opgevoerd waarin jongeren hun grootste dromen onthullen. De theaterklas, die scholieren van alle leerjaren samenbrengt, voert ieder jaar een toneelproductie op. Daarin wordt muziek gemaakt, gedanst én uiteraard geacteerd. Liefst zestien danseressen, vijfentwintig acteurs en een vijfkoppige band zullen schitteren op de bühne in de aula. Dat doen ze onder begeleiding van theaterdocent Felice van Leth en dansdocent Iris Joosten.

Kaarten kosten 2,50 euro en zijn te koop via www.theaterklas-jrl.nl. Zolang de voorraad strekt, zijn ook kaarten bij de ingang van de school te koop.