BRIEVENBUS NIEUWSTRAAT VERHUIST

Boxtel behoudt 17 brievenbussen PostNL

PostNL heft zestien van de 32 brievenbussen in de gemeente Boxtel op. Dat heeft het postbedrijf deze week officieel bekendgemaakt. Twee weken geleden werd al duidelijk dat veel brievenbussen uit het straatbeeld zouden verdwijnen omdat ze erg weinig gebruikt worden. De brievenbus in de Nieuwstraat in Liempde blijft behouden, maar krijgt een nieuwe plek.

Wethouder Eric van den Broek meldde vorige week in Brabants Centrum dat hij in overleg wil treden met PostNL om zoveel mogelijk brievenbussen te behouden, met name op plekken waar bepaalde doelgroepen niet zonder deze voorziening kunnen. Hij noemde onder meer de brievenbus nabij gemeenschapshuis De Rots die veelvuldig gebruikt wordt door cliënten van dagcentrum De Werf van Cello. ,,Het overleg heeft vandaag plaatsgevonden en ik heb aangegeven dat het weghalen van brievenbussen de leefbaarheid aantast", vertelde Van den Broek gisteravond. De wethouder is blij dat PostNL zich bereid heeft verklaard om enkele plekken waar brievenbussen dreigen te verdwijnen nog eens onderzocht worden. Dat zijn onder meer de Bosscheweg en het Pastoor Van Besouwplein. ,,Ik ben ook blij dat de brievenbus in de Nieuwstraat in Liempde blijft, al krijgt hij een andere plek." Deze brievenbus wordt geplaatst nabij supermarkt Coop Tax. Liempde behoudt ook de brievenbus aan de Hamsestraat; die aan de Heidonk verdwijnt.

PostNL meldt dat brievenbussen in de volgende zestien straten worden verwijderd. Dat zijn in willekeurige volgorde: Bosscheweg, Stapelen, Hemelrijk, Dennendreef, Esschebaan, Sint-Ambrosiusstraat, Adrianastraat, Pastoor Van Besouwplein, Rozengaard, Newtonplein, Händelstraat, Taxandrialaan, Eindhovenseweg, Koppenhoefstraat, Nieuwstraat (Liempde) en Heidonk (Liempde).