Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

JEUGD LEERT OVER WERPTECHNIEK

Discuskampioen Cadée geeft clinic aan Marvel

Erik Cadée, de atleet die zich heeft toegelegd op de werpnummers van atletiek en meervoudig Nederlands kampioen discuswerpen, was vorige week te gast bij de Boxtelse atletiekvereniging Marvel. In sportpark Den Wielakker verzorgde hij een clinic voor de jeugdleden.

Om de jeugd tips te geven, organiseert Marvel dit seizoen een aantal clinics met bekende atleten. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Olaf van den Bergh. De oud-Boxtelaar, die zelf als junior lid was van Marvel en inmiddels is uitgegroeid tot topatleet op de 400 meter sprint, spreekt hiervoor zijn netwerk aan. ,,Het doet hem goed iets te kunnen betekenen voor zijn voormalige club", aldus voorzitter Martin van der Broek. ,,Door de samenwerking met zijn collega-atleten hoopt hij de jeugd te inspireren."

STUKJE MOTIVATIE

25 junioren kregen donderdag de kans om te trainen met hun grote voorbeeld. In de letterlijke zin van het woord, want Cadée is ruim twee meter lang en enorm gespierd. De discussen vlogen die avond in het rond, terwijl Cadée uitleg gaf over de juiste houding en werptechniek. ,,Het is leuk om kinderen te inspireren en hun enthousiasme te zien. Ik hoop dat ik ze een extra stukje motivatie heb kunnen geven." Junior Annika van der Broek gaf aan veel geleerd te hebben. ,,Met name het goed indraaien voor de worp. Daardoor kon ik meteen al verder werpen."

FOTO BOVEN: Junioren van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel leerden vorige week van Erik Cadée de kneepjes van het discusvak. (Foto: Albert Stolwijk).

Bridge

Essche Bridgeclub

Uitslag donderdag 13 april

A-LIJN

Jeanne v.d. Sande/Joke v.d. Zanden        62.50

Anneke & Jo v.d. Aker        60.00

Hans v.d. Aa/Jeroen Hereijgers        56.25

B-LIJN

Riet v.d. Aker/Luus v. Helvoort        59.72.

Ad Melis/Marianne v.d. Molengraft        59.03

Margriet Schoemaker/Hennie Appel        55.56

Bridgeclub Rembrandt

A-LIJN

Ab Feenstra/Jan Peerlings        67.08

Bob v. Pelt/Tineke v.d. Zanden        57.08

B-LIJN

Jan v.d. Borne/Erik Jansen        61.67

Ans v. Gorp/Arna v. Zuidam        61.25