De Paasloop voor de mannen gaat van start. Voorop de latere nummers één en twee: Bram Verhagen uit Den Dungen en Marvel-atleet Tony de Groot. (Foto: Hans Verberk).
De Paasloop voor de mannen gaat van start. Voorop de latere nummers één en twee: Bram Verhagen uit Den Dungen en Marvel-atleet Tony de Groot. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Geslaagde 41e editie traditionele Paasloop bij Atletiekvereniging Marvel

Verhagen en Maas winnaars van Paasloop

LINDA VAN DE WIEL

Met een deelnemersveld van 140 lopers werd de 41e editie van de jaarlijkse Rabobank Paasloop van atletiekvereniging Marvel, Tweede Paasdag minder druk bezocht dan andere jaren. Winnaar bij de mannen was Bram Verhagen uit Den Dungen die over een afstand van 15 kilometer een tijd van 54.31.04 minuten neerzette. Hij klopte na een spannende eindsprint Marvel-atleet Tony de Groot, winnaar van meerdere voorgaande edities, met slechts 86 seconden verschil. Janny Maas uit Boxtel won overtuigend bij de vrouwen; met een tijd van 1.04.46 uur bleef zij Rian van Helvoort uit Uden ruim vijf minuten voor.

De hardloopwedstrijd voerde de lopers door Boxtel-Oost over een rondeparcours van 3,3 kilometer. De Groot moest in Verhagen zijn meerdere erkennen: ,,Ik probeerde een aantal keer van hem weg te lopen, maar hij bleef aanhaken. Ik had al gemerkt dat hij sneller was in de sprint en dat bleek op het einde, toen hij het gat dat ik maakte met gemak dicht liep absoluut het geval te zijn."

GOEDE SFEER

Debby de Laat en Marleen Merkx uit Den Dungen lopen al een aantal jaar mee met de Paasloop. Marleen: ,,De sfeer is hier altijd goed. Marvel is een leuke en vrij kleine vereniging. Het is voor ons inmiddels een traditie om mee te lopen. En we hebben er zin in."

De twaalfjarige Mike van den Braak, vier jaar lid van Marvel, liep voor de eerste keer mee en ging voor 3,3 kilometer, ofwel één ronde. ,,Vorig jaar deed ik nog mee aan de kidsrun. Ik heb een tijd van 16.44 minuten gelopen. Volgend jaar wil ik twee rondes lopen."

START TO RUN

Wedstrijdleider Karel Veldhuizen was tevreden over de opkomst én het weer: ,,Vorig jaar was het dusdanig slecht weer dat we de start- en finishdoeken niet konden ophangen. Nu is het droog en de zon komt regelmatig door. Ook loopt de organisatie gesmeerd. We zijn een actieve vereniging met veel vrijwilligers", vertelde de trotse wedstrijdleider. Hij vervolgde: ,,Zo organiseren we elk jaar de Sparrenbosloop en zijn er in oktober de jaarlijkse clubkampioenschappen. Ook bieden we de cursus Start to run aan, bedoeld voor mensen die willen beginnen met hardlopen. De deelnemers aan de cursus lopen als afsluiting van de cursus mee aan de Paasloop", aldus Veldhuizen.

Zo ook Kim Verstappen-Goossens die zeer enthousiast was over de cursus: ,,We hebben ons allemaal ingeschreven voor twee rondes en hebben ieder in ons eigen tempo gelopen. Ik heb heel veel aan de cursus gehad en de Paasloop is een mooie afsluiter."

SNEL

Voorafgaand aan de Paasloop vond de Kidsrun plaats over een afstand van duizend meter. Er namen 32 kinderen aan deel. Zo ook Gijs Potters (6) die vooral erg blij was met zijn herinneringsmedaille: ,,Ik vond het heel leuk en ik was best snel. En ik deed pas voor de eerste keer mee. Ik zit eigenlijk op voetbal en niet op atletiek", zei hij stoer. ,,Mijn medaille vind ik cool."

Uitslag Paasloop

MANNEN

Bram Verhagen 54.31.04 minuten; Tony de Groot 54.31.90; Jeffrey van Hout 1.01.12 uur.

VROUWEN

Janny Maas 1.04.46 uur; Rian van Helvoort 1.09.56; Nellie van Beers 1.11.35.

Zaalvoetbal

Programma zaterdag 22 april

Tahadi – Fysio De Dommel        16.30

X2COM – Goossens Fin. Adv.        17.15

Adm Jilesen – Nike FC        18.00

Hart van Boxtel – Gebr. Bekkers        18.45

Pika Bikes – Grieks restaurant Corfu        19.30

Filipe Mode – Le Temps Perdu        20.15

Programma maandag 24 april

Vinyl- & Tapijtwinkel - Vermeer Verz.        19.00

Faes Entertainm. – Verbeij/Hanekroot        19.45

FC Blokfit – Meneer v. Dommelen 2        20.30

Rijsch. Gestel – Meneer v. Dommelen 1        21.15