EERSTE PUNTEN VOOR SOFTBALSTERS

Leerzame middag voor honkbalmannen Ducks

De honkballers van Ducks hebben op Eerste Paasdag in Venray met ruime cijfers enigszins geflatteerd verloren van Royals: 16-6. De Boxtelse softbalsters pakten hun eerste punten van het seizoen na winst op Braves in Gouda.

De honkballers gingen na één competitiewedstrijd aan de leiding, maar wisten dat de ontmoeting met Royals geen makkie zou worden. De Boxtelaren debuteren in de tweede klasse terwijl de Limburgers vorig seizoen vierde werden. Ducks begon sterk en pakte direct twee runs op honkslagen van Thor van den Dool en Rogelio Cicilia.

Nu was het aan de verdediging om de boel dicht te houden. Startend werper Kees van Aarle kwam moeizaam op gang en tot ergernis van Ducks pakte een aantal cruciale beslissingen in het nadeel uit van de Boxtelaren. Na twee innings gaf Ducks een 0-2 voorsprong weg: 6-2. De frustratie was groot maar er was nog niets verloren…

In de derde inning werden drie runs gescoord op sterk geplaatste honkslagen van Sherwin Theodora, Remco van Nistelrooij, Kees van Dooremalen en Bram van der Horst. Ducks bleef aandringen, maar langzaam maar zeker zakte de moed in de schoenen. Na een aantal slagmannen op pijnlijke wijze het honk te zien bereiken door vier wijd en wat fouten, was het Royals dat een aantal goede honkslagen liet zien. De thuisploeg liep verder uit en Ducks kon haar pitchers niet steunen door punten te scoren. De eindstand was na zeven innings bereikt: 16-6.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Kees van Dooremalen.

OPSTARTPROBLEMEN

De softbalsters van Ducks wonnen vorig seizoen van Braves, maar de ploeg kent nogal wat opstartproblemen dit seizoen. Dat bleek ook in Gouda. Aan slag begonnen de Boxtelse vrouwen sterk. Maar liefst twaalf keer mochten de gasten in de eerste inning aan de plaat verschijnen en dat leverde zes punten op. Met zoveel punten kon het bijna niet meer mis gaan…

Braves was evenwel niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Het lukte de thuisploeg zelfs nóg meer punten te scoren. Tegenover de zes punten van Ducks kwam de formatie tot zeven scores in elf slagbeurten. Zo bleek de goede slagbeurt van Ducks tijdens de eerste inning toch onvoldoende en keek de Boxtelse ploeg ineens tegen een 7-6 achterstand aan.

In de tweede inning wist Evelien Gerrits een driehonkslag te slaan, waaruit zij later een punt kon scoren. Braves deed hetzelfde en scoorde ook een punt. In de derde inning scoorden beide teams opnieuw één punt en stond Ducks inmiddels achter met 9-8.

Tijdens de vierde inning liet Ducks zich eindelijk van de beste kant zien. Er werden zes honkslagen geslagen, waarvan twee tweehonkslagen door Nikki van Nes en Colette Wind. Dit leverde zeven punten op, terwijl Braves slechts twee keer tot scoren kwam. Nu ging Ducks weer aan de leiding: 11-15.

In de vijfde, zesde én zevende inning wist Ducks de voorsprong verder uit te breiden. Onder andere dankzij een driehonkslag van Van Nes en wederom een tweehonkslag van Wind konden punten gescoord worden. De tweeënhalf uur durende wedstrijd eindigde in een ruime zege voor de gasten, die met 12-19 naar Boxtel terugkeerden en daarmee de eerste punten bij konden schrijven.

Uitslagen zaterdag 15 april

Honkbal pup.: PSV – Ducks        8-13

Softbal asp.: Ducks – Tilburg        9-11

BeeBall Major: Ducks - Nuenen         14-16

Softbal U17: Stags – Ducks        4-15/5-13

Uitslagen zondag 16 april

Honkbal sen.: Ducks 2 – Bullfighters 1        8-7

Softbal sen.: Braves 2 - Ducks 1         12-19

Honkbal sen.: Royals 1 - Ducks 1        16-6

Programma zaterdag 22 april

Honkbal jun.: Ducks – Starlights         10.30

Beeball Majors: Royals – Ducks         11.00

Softbal U17: Roef! - Ducks        11.00/13.00

Softbal asp.: Stags 1 - Ducks 1         12.30

Honkbal pup.: Ducks - All In        13.30

Honkbal asp.: Ducks – Cardinals         14.00

Programma zondag 23 april

Softbal sen.: Ducks – Adegeest         11.00

Honkbal sen.: Roef! – Ducks        14.30