Afbeelding
Foto:

Ton de Jong voltooit zijn 98e Kennedymars

De Boxtelse langeafstandsloper Ton de Jong (65) volbracht paaszaterdag in Sittard voor de 98e keer een Kennedymars. Hij liep de 80 kilometer lange tocht in 11.14 uur; ruim binnen de tijdslimiet van twintig uur.

Samen met 2.430 anderen vertrok De Jong om vijf uur 's ochtends van de Markt in Sittard waar het starschot klonk. 525 lopers haalden de eindstreep niet.

De Boxtelaar liep de hele route meer dan zeven kilometer per uur. ,,Dus het was meer power walking dan wandelen", laat De Jong grinnikend weten. ,,Over het algemeen was het prima wandelweer maar het heeft wel 'n uur stevig geregend. Dat deerde me echter niet."

De route leidde van Sittard via Nieuwstadt, Susteren, Posterholt, Montfort, Maasbracht, Wessem en Thorn naar de Belgische plaatsen Aldeneik en Maaseik. Van daaruit ging het via Roosteren, Dieteren, Susteren naar de eindstreep op de Markt in Sittard waar de wandelaars over een rode loper sfeervol werden binnengehaald. ,,Het mooie aan zo'n tocht vind ik dat je onderweg tijdens het inhalen van andere lopers leuke ontmoetingen en gesprekken krijgt. Heel wat wandelaars herkennen en waarderen mijn fluitspel dat ik op mijn Ierse tin whistle regelmatig laat horen."

Ton de Jong (foto onder) hoopt zaterdag 29 april zijn 99e Kennedymars te lopen in Dordrecht. De honderdste editie staat gepland op 20 mei in Cuijk.