Op Eerste Paasdag zocht de jeugd in de moestuin van de Kinderboerderij naar paaseieren. (Foto: Gerard Schalkx).
Op Eerste Paasdag zocht de jeugd in de moestuin van de Kinderboerderij naar paaseieren. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Tweedehands markt in De Rots

Spulletjes uit grootmoeders tijd, kleding, boeken, speelgoed, cd's, dvd's en elpees. Dit alles en nog veel meer is tegen betaalbare prijzen te koop tijdens de maandelijkse tweedehandsmarkt van vogelvereniging Ons Ideaal.

De markt wordt gehouden op zondag 23 april van 13.00 tot 16.00 uur in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De entreeprijs bedraagt één euro; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Belangstellenden kunnen vanaf nu ook een of meerdere kramen huren voor de grote buitenmarkt op 25 juni. Meer info: www.onsideaalboxtel.nl of mail naar jan@onsideaalboxtel.nl. Bellen kan ook: na 19.00 uur naar telefoonnummer (0499) 39 51 81.


Paaseieren zoeken, een mooie traditie

Paaseieren zoeken, het is en blijft een mooie traditie. In Boxtel konden kinderen, maar ook volwassenen tijdens het afgelopen paasweekeinde volop speuren...

Tal van jeugdige bezoekertjes gingen op Eerste Paasdag op zoek naar eieren op het terrein rondom de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel (foto onder, Gerard Schalkx). Aansluitend konden eieren worden beschilderd. Een dag later werd gespeurd naar gekleurde eieren in de Geitenwei aan de Reginahof in de wijk Selissenwal. De kinderen wachtte bovendien een traktatie in de vorm een chocolade-paashaas en een beker ranja.

Ook tal van bedrijven hadden acties in de vorm van het zoeken van paaseieren. Winkeliersvereniging Oosterhof bijvoorbeeld. Die verstopte een gouden ei op een geheime locatie welke kon worden getraceerd door in de dagen ervoor letters te verzamelen die her en der in de winkels waren te vinden. Ook in deze krant stonden twee letters. De letters leidden naar de natuurspeeltuin en beweegtuin tegenover de Kinderboerderij. Marianne van de Pas vond daar het gouden ei. Daarin zat voor 750 euro aan waardebonnen.