Afbeelding
Foto:

FEESTELIJKE HEROPENING BOULESBAAN

Ruim baan voor boulers bij Den Dries in Liempde

De in maart aangelegde jeu-de-boulesbaan bij Den Dries, een woonvoorziening voor mensen met een beperking in Liempde, wordt zaterdag 22 april om 14.00 uur feestelijk in gebruik genomen door de bewoners. Dat doen ze samen met Toine van de Pol, lid van de raad van bestuur van zorgorganisatie Cello.

Bij de verbouwing van de woonvoorziening zes jaar geleden werd in de voortuin een kleine jeu-de-boulesbaan aangelegd, die geheel gesponsord werd door het Boxtelse bedrijf Milieu Service Brabant (MSB). De baan is in trek. De bewoners gooien graag een balletje, vaak samen met mensen uit de buurt. Maar ook bewoners van andere Cello-complexen spelen op de woensdagavond regelmatig een spelletje mee. Twintig spelers of meer op een avond is eerder regel dan uitzondering.

Een groep vrijwilligers aangevuld met bewoners en begeleiders heeft vorige maand de baan vergroot tot vier banen, zodat nu 24 personen tegelijk kunnen spelen. Hovenier Walter Peltenburg uit Boxtel zorgde voor aan- en afvoer van materialen en was de sturende kracht achter de aanleg. Die werd gefinancierd door de stichting Vrienden van Cello en werd mede gesponsord door Walter Tuinen.

FOTO BOVEN: In maart ging een groep vrijwilligers aan de slag om de jeu-de-boulesbaan bij Den Dries in Liempde uit te breiden. Zaterdagmiddag 22 april is de feestelijke heropening. (Foto: Gerard Schalkx).


Koor bezingt klinkende natuur

Het Gestels Gemengd Koor, dat onder haar leden ook diverse inwoners van Boxtel, Esch, Liempde en Gemonde telt, verzorgt zondag 23 april een gratis toegankelijk voorjaarsconcert onder de titel 'Klinkende Natuur'. Dat wordt gehouden in gemeenschapshuis De Huif aan de Hortensiastraat in Sint-Michielsgestel en begint om 14.00 uur.

,,De gekozen titel voor het optreden biedt een inspiratiebron voor nummers als Flower of Beauty, Climb Ev'ry Mountain en Colors Of The Wind", vertelt koorzanger Leo Reurings uit Boxtel. Het koor zingt merendeels met pianobegeleiding van Coby Wagemans; Judith Roelofs tekent voor de solo's. De muzikale leiding is in handen van Wilma van der Schoot.