ZINDEREND SLOT NTTB-COMPETITIE

Taverbo laat voorsprong glippen in Hilversum

In de voorlaatste speelronde van de NTTB-competitie hebben de tafeltennissers van Taverbo/Sabo een grote kans laten liggen om zich veilig te spelen. In en tegen Hilversum wist de derde divisionist uit Boxtel een ruime voorsprong niet in winst om te zetten: 5-5.

De Boxtelaren, met Michel Sperling, Marlotte Staps en Stefan Bernhardt in de gelederen, namen direct een voorsprong en hielden die lang vast. Bij een 5-2 tussenstand leek Taverbo op weg naar een belangrijke overwinning, maar kwam er toch nog een kink in de kabel. Zodoende wist Hilversum alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

GRIP KWIJT

Met name de drie verliespartijen van Bernhardt deden pijn. De Bestenaar in Boxtelse dienst speelde een ongelukkige wedstrijd. In zijn tweede partij leidde hij soeverein tegen de Hilversumse kopman Jan Dubelaar. Bernhardt won de eerste twee games met 11-5 en 11-1, maar om onverklaarbare reden raakte hij in het vervolg de grip op de wedstrijd volledig kwijt en moest hij de overwinning alsnog aan zijn tegenstander laten.

Ook tegen invaller Sander van Buul ging Bernhardt in vijf games ten onder. Omdat ook Sperling en Staps hun laatste partij verloren en zodoende allebei op twee overwinningen bleven steken, moest de Boxtelse ploeg genoegen nemen met een gelijkspel.

DEGRADATIEKRAKER

Dit betekent dat alles aankomt op de laatste wedstrijd van het seizoen. Megacles, dat verrassend kampioen Avanti op een gelijkspel wist te houden, is nu de belangrijkste concurrent. De Limburgers staan twee punten achter op Taverbo en worden zaterdag 22 april in de tafeltennishal aan de Voetboog in sportpark Den Wielakker verwacht voor de allesbeslissende degradatiekraker. Die begint om 15.00 uur.

Bij winst of een gelijkspel blijven de Boxtelaren sowieso in de derde divisie. Bij een nederlaag wipt Megacles over Taverbo heen en zijn de kansen op handhaving uiterst gering. Men is dan afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Hilversum en ODT, die beide boven Taverbo op de ranglijst staan.

JEUGD WINT ROYAAL

Het eerste jeugdteam van Taverbo kon weer beschikken over de eerder geblesseerde Dani de Rooij en won royaal in Vlijmen van Hooghei. De Rooij liet meteen zien dat hij weer in vorm was en won al zijn partijen. Ook invaller Lars Strik won al zijn wedstrijden. Lars de Laat was tweemaal succesvol. De acht punten waren echter niet voldoende om te voorkomen dat Never Despair uit 's-Hertogenbosch de kampioensvlag kon hijsen. Dat team won afgelopen weekeinde met 2-8 van Tios '51 en is met elf punten meer dusdanig uitgelopen dat het niet meer in te halen is.

Uitslagen week 15

SENIOREN

Hilversum 3 - Taverbo/Sabo 1        5-5

Red Star '58 2 - Taverbo/Sabo         23-7

Belcrum 3 - Taverbo/Sabo 3        5-5

Veldhoven 2 - Taverbo/Sabo 4        10-0

Always Fair 1 - Taverbo/Sabo 5        7-3

Always Fair 2- Taverbo/Sabo 6        6-4

Red Star '58 4 - Taverbo/Sabo 7        8-2

OTTC 4 - Taverbo/Sabo 8        10-0

Always Fair 4 - Taverbo/Sabo 9        4-6

JEUGDTEAMS

Hooghei Vlijmen - Taverbo/Sabo 1        2-8

Valkenswaard 2 – Taverbo/Sabo 2        3-7

Valkenswaard 4 – Taverbo/Sabo 4        7-3