Het vernieuwde bestuur van D66 Boxtel wordt gevormd door (v.l.n.r.) Thijs Haster, Wiebe de Leijer, Dayenne Maas, Kasper van de Langenberg en Willem Kalverda.
Het vernieuwde bestuur van D66 Boxtel wordt gevormd door (v.l.n.r.) Thijs Haster, Wiebe de Leijer, Dayenne Maas, Kasper van de Langenberg en Willem Kalverda. Foto: D66

NIEUW AFDELINGSBESTUUR TREEDT AAN

'D66 groeit: landelijk en gelukkig ook in Boxtel'

Geruime tijd vormde Willem Kalverda in zijn eentje het bestuur van de lokale D66-afdeling. Maar de partij wint aan populariteit, niet alleen landelijk ook plaatselijk. Dankzij een toename van het aantal actieve leden is eind januari het bestuur uitgebreid met vier leden. Voorzitter is Kasper van de Langenberg (26).

,,Het gaat goed met D66. Als progressieve partij stijgt de afgelopen jaren onze populariteit. Dat vertaalt zich in een flinke ledengroei. Ook in Boxtel kan de partij rekenen op een toename van het aantal actieve leden. Resultaat: sinds twee maanden heeft onze afdeling een nieuw en verjongd bestuur", meldt voorzitter Van de Langenberg.

Willem Kalverda vormde tot januari het eenmansbestuur van D66 Boxtel. Hiermee is hij lang de stille kracht achter de partij geweest waarvoor zowel wethouder Marusjka Lestrade als de gemeenteraadsleden Jos Hegeman en Fons van Heesch hem erg dankbaar zijn. Sinds kort kan de secretaris echter rekenen op de hulp van vier nieuwe bestuursleden.

De nieuwe afdelingsvoorzitter is student Ruimtelijke Ordening en Planologie en geboren en opgegroeid in Liempde. ,,Ik heb me ten doel gesteld D66 in Boxtel zichtbaarder te maken. Onder meer door het organiseren van activiteiten waarbij op actuele Boxtelse thema's wordt ingespeeld. Het politieke café over windenergie en vleesproductie en -consumptie van 12 maart is daar het eerste resultaat van. Deze ochtend, georganiseerd met Combinatie95, werd erg druk bezocht."

De nieuwe penningmeester is Thijs Haster (31). Hij is werkzaam als HR-manager en was eerder actief als secretaris van D66 in Amstelveen. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor het financiële welzijn van de partij, maar zorgt ook dat nieuwe leden zich snel welkom voelen. Dat laatste doet hij samen met Dayenne Maas (42) algemeen bestuurslid en werkzaam als docent beeldende vorming op het Pius X-college in Bladel.

Tot slot gaat Wiebe de Leijer (27), werkzaam als assistent-ontwerper bij een architectenbureau, ervoor zorgen dat de communicatie soepel verloopt via de (sociale) media, ook richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

POSITIEF GELUID

Voorzitter Van de Langenberg: ,,Dit nieuwe bestuur heeft als doel het positieve en progressieve geluid dat de partij landelijk succes heeft gebracht bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen ook in Boxtel te laten horen. Daarbij willen we praten mét Boxtelaren in plaats van óver Boxtelaren.

De activiteiten van D66 Boxtel digitaal volgen, kan via Facebook of de website boxtel.d66.nl.

FOTO ONDER: Het vernieuwde bestuur van D66 Boxtel wordt gevormd door (v.l.n.r.) Thijs Haster, Wiebe de Leijer, Dayenne Maas, Kasper van de Langenberg en Willem Kalverda. (Foto: D66).