Jas en Nel van Breugel-Hobbelen zijn donderdag 27 april zestig jaar getrouwd. (Foto: Peter de Koning).
Jas en Nel van Breugel-Hobbelen zijn donderdag 27 april zestig jaar getrouwd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELS PAAR VIERT DIAMANTEN FEEST

Jas en Nel van Breugel: al zestig jaar onafscheidelijk

HENK VAN WEERT

Graag hadden ze nog een keertje samen de tango gedanst tijdens hun diamanten huwelijksfeest. Dat zit er, vanwege fysieke ongemakken, niet in. Wie echter denkt dat Jas van Breugel en Nel Hobbelen de mijlpaal stilletjes laten passeren, heeft het mis. ,,In plaats van een groot feest zoals bij onze gouden bruiloft tien jaar geleden, kiezen we nu voor een gezellig etentje met de familie. Oók leuk hoor!"

We zouden elkaar treffen in café Lommers. Maar dat is deze donderdagmiddag al bezet. En dus wijken we uit naar een huiskamer elders in zorgexpertisehuis Liduina. Want daar vertoeft Nel sinds enige tijd. Noodgedwongen gescheiden van haar echtgenoot, die nog altijd op Hoogheem woont. Toch zijn ze elke dag samen. ,,Ik sla geen middag over. We kunnen elkaar niet missen." Jas pakt de hand van Nel en ze kijken elkaar nog eens diep in de ogen. Net als tien jaar geleden, toen ze hun levensverhaal uit de doeken deden voor de verslaggever van de krant.

Elke zaterdagavond waren Jas en Nel ergens in de regio op de dansvloer te vinden; zeker 25 jaar aan een stuk. Stijldansen was dan ook hun grote hobby. Maar zwieren over het gladde parket is door hun leeftijd niet meer mogelijk. Ze zijn allebei inmiddels 87. ,,Zij is tien dagen jonger dan ik, dat zie je toch wel?", grinnikt Jas. Maar het zijn niet alleen de jaren die tellen. ,,Er is de laatste jaren veel veranderd. We hadden een grote vriendenkring, maar velen zijn ons daaruit de voorbije jaren ontvallen. Tja, oud worden heeft ook zijn schaduwkanten", concludeert Nel.

Toch verraden de pretoogjes van de twee echtelieden dat ze geen doemdenkers zijn en nog zoveel mogelijk van het leven proberen te genieten. Jas buigt zich regelmatig over het groene laken in gemeenschapshuis De Rots en legt ook wekelijks een kaartje in De Walnoot. ,,En ik verheug me er steeds weer op om samen met mijn vijf kleinkinderen voetbal te kijken." Nel vermaakte zich altijd tijdens een avondje kienen. Bovendien ging ze graag winkelen, waarbij ook steevast een terrasje werd gepikt. Ze begint te stralen: ,,Weet je, we hebben inmiddels ook drie achterkleinzonen. De jongste is vier jaar."

Op Koningsdag, donderdag 27 april is het precies zestig jaar geleden dat Nel en Jas elkaar het ja-woord gaven. Hun drie zonen zorgen ervoor dat een dag later het jubileum niet onopgemerkt voorbij gaat.

FOTO BOVEN: Jas en Nel van Breugel-Hobbelen verheugen zich op hun diamanten huwelijksjubileum. (Foto: Peter de Koning).